Diversos nens a l'entrada d'un centre escolar amb les seves motxilles a Figueres

Catalunya registra 66 grups escolars confinats després de Setmana Santa

A més, hi ha 2.071 persones en quarantena

Els grups escolars confinats per covid-19 són 66, segons les dades del Departament d'Educació publicades aquest dimecres, després de l'aturada per Setmana Santa. El darrer balanç publicat va ser el 27 de març i llavors hi havia 953 grups confinats. Els 66 grups confinats representen el 0,09% dels aproximadament 72.000 totals. 

Hi ha 2.071 persones confinades, quan abans de les vacances eren 22.540. Del total, 1.898 són alumnes, 161 docents i personal d'administració i serveis i 12 personal extern. S'han registrat 2.137 positius en els darrers 10 dies: 1.875 alumnes, 258 docents i personal d'administració i serveis i 4 personal extern. Els positius acumulats són 64.001, 2.445 més que en el balanç anterior.

No hi ha cap centre tancat i els centres amb grups confinats són 54, l'1,06% del total.

Últim balanç abans de les vacances

Així, el passat dissabte, 27 de març, es publicava l'últim balanç sobre la Covid-19 a les escoles abans que comencessin les vacances de Setmana Santa. En aquest sentit, cal destacar que els 953 grups escolars que hi havia confinats representaven l'1,32% dels aproximadament 72.000 grups, i mostràven un augment de 23 grups aïllats respecte al balanç anterior.

D'altra banda, de les 22.540 persones confinades, 21.368 eren alumnes, mentre que 1.073 eren docents i personal d'administració i serveis i 99 de personal extern. Amb un total de 61.556 positius acumulats, hi havia un total de quatre centres tancats: la llar d'infants privada 'Los Angeles' de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), l'escola Llevant-ZER Gavarresa d'Oristà (Osona), la llar d'infants de Lavern, a Subirats (Alt Penedès) i la llar d'infants Els Tabolets d'Aitona (Segrià).

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Docents interins presenten un recurs contra la convocatòria d'oposicions prevista per al juny

La Plataforma d'Interines Docents de Catalunya (PINDO) ha interposat un recurs contenciós administratiu contra la convocatòria d'oposicions de mestres i FP i secundària prevista per al juny. La Plataforma demana la «paralització immediata» del procés en considerar que «s'ofereixen milers de llocs de treball ja ocupats per milers de docents interins que porten molts anys desenvolupant aquesta tasca». Per això, reclamen que es «preservin i blindin» les vacants ocupades per interins docents «que es troben en frau de llei per abús de la temporalitat». A més, apunten que les oposicions es fan en plena pandèmia, «posant en risc la salut de desenes de milers de persones».

La PINDO ha demanat també que es realitzi un procés restringit per als interins. No especifiquen com s'hauria de fer aquest procés, però posen com a exemple una modificació de l'actual convocatòria amb supressió de proves en base amb l'experiència i concurs de mèrits.