Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Bates escolars i motxilles penjades en el passadís de l'escola Cèsar August de Tarragona

Catalunya registra 130 escoles amb algun grup confinat i 4.641 persones en quarantena

Els grups escolars confinats per covid-19 són 149, 82 més que en el darrer balanç, i hi ha 2.224 persones confinades més que el dia anterior

Males notícies per què fa la presència de Covid-19 a les escoles catalanes. Després de la millora que va significar l'aturada per Setmana Santa, des de llavors les dades no han parat d'augmentar dia rere dia. I és que, en el darrer balanç publicat pel Departament d'Educació, pugen absolutament tots els indicadors i dades. Aquest divendres, 9 d'abril, a Catalunya tenim més grups escolars confinats i més persones confinades que en els darrers dies. També s'han registrat gairebé un miler més de positius (777) i hi ha una escola tancada a la Noguera.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Més grups escolars confinats a Catalunya

Actualment, a Catalunya, hi ha 149 grups escolars confinats per culpa del coronavirus. És una xifra que representa més del doble que en el darrer balanç realitzat pel Departament d'Educació. I és que, dimecres d'aquesta setmana, només n'hi havia 67. És a dir, hi ha hagut 82 nous grups escolars en les darreres 48 hores. Això sí, la xifra de 149 grups escolars confinats continua sent bastant més baixa que els 953 que hi havia abans de la Setmana Santa.

També més persones confinades als centres educatius catalans

Evidentment, si pugen els grups confinats, és prou lògic que també augmenti el número de persones confinades. Si els grups escolars confinats han patit un augment de més del 100%, en aquest cas no arriba a tant, malgrat la pujada destacada de les dades. I és que dimecres es van notificar 2.417 casos de persones confinades, però en tan sols 48 hores, aquesta xifra arriba a les 4.641. És a dir, pràcticament el doble. De totes les persones relacionades amb els centres educatius que s'han hagut de confinar, 4.340 són alumnes, 227 són docents i personal d'administració i serveis i, finalment, 24 són personal extern. 

Els positius acumulats superen la xifra de 65.000 i només una escola s'ha vist obligada a tancar

En el balanç d'aquest divendres del Departament d'Educació, s'ha informat que ja s'ha superat la barrera dels 65.000 positius acumulats a les escoles catalanes. Des de l'inici del curs escolar s'han registrat 65.240 positius. D'aquests, 3.173 s'han notificat en els darrers deu dies. D'altra banda, només un centre resta tancat a Catalunya per culpa del coronavirus. Es tracta de l'escola Les Avellanes – ZER Montsec a Les Avellanes i Santa Linya, situat a la Noguera. A més, també hi ha 130 centres amb algun grup confinat. Això representa el 2,55% dels 5.104 centres que hi ha en total a Catalunya.