Pla general del control de mobilitat que han fet els Mossos a l'àrea de servei del Baix Ebre, a l'AP-7

El Procicat estudia modificar el confinament comarcal a Catalunya

Després d'una proposta de JxCat, l'organisme plantejarà la possibilitat que les restriccions de mobilitat s'implantin per vegueries o regions sanitàries

El Procicat podria realitzar modificacions en l'àmbit del confinament comarcal, que va ser anunciat aquest mateix dimecres després d'una reunió d'urgència de l'organisme davant la situació actual de la pandèmia del coronavirus a Catalunya.

Confinament per vegueries o regions sanitàries

Segons recull el mitjà 'El Periódico', després que JxCat hagi proposat ampliar els límits del confinament i que aquest passi de l'àmbit comarcal a ser per vegueries o regions sanitàries, el Govern estudiarà la idea de modificar en un futur les àrees de restricció de mobilitat.

En aquest sentit, cal destacar que la mesura ha estat sol·licitada des de diferents punts del territori per diversos representants, començant per Ada Colau i Xavier Garcia Albiol, que reclamen que el confinament a Barcelona sigui d'àmbit metropolità, i fins al Pirineu català o les Terres de l'Ebre. Ahir mateix, el Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça demanava oficialment al Govern que el confinament per frenar la pandèmia de coronavirusfos per regió sanitària i no per comarques, un fet que permetria moviments entre aquesta comarca i l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i la Vall d'Aran, totes elles integrades en la regió de l'Alt Pirineu i Aran.

I és que tal com han manifestat persones com Jordi Munell, alcalde de Ripoll, hi ha ocasions en què «aquestes mesures que s'apliquen de manera general no són massa lògiques», ja que «no és el mateix un poble de 300 habitants de la comarca d'Osona, que els municipis que tenen més de 500.000 habitants».

La proposta es debatrà aquest divendres

Així, i tal com recull el mitjà citat anteriorment, està previst que la mesura es debati en la reunió que hi ha prevista per aquest divendres, si bé des d'ERC no són partidaris de donar suport a aquesta decisió, almenys de moment.

La notícia s'ha fet pública el mateix dia que el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat precisament la tornada al confinament comarcal, una decisió que suposa fer marxa enrere a la decisió que es va prendre el passat 15 de març de permetre sortir de la comarca amb la bombolla de convivència. 

Segons la resolució, doncs, «queda limitada l'entrada i sortida de persones de cada comarca» amb algunes excepcions, com ara les competicions esportives autoritzades, els desplaçaments per activitats docents i d'intervenció socioeducativa per a l'atenció i formació a persones amb discapacitat, necessitats especials o situació de vulnerabilitat, així com les activitats extraescolars ja permeses fins ara. 

Les colònies escolars dins del grup bombolla també es poden mantenir, tot i que el DOGC recull que els desplaçaments fora del domicili s'haurien de limitar en la mesura del possible. 

Respecte a les trobades socials, estan permeses les reunions de fins a sis persones tant en interior com en exterior i sempre que no se superin les dues bombolles de convivència. En canvi, no hi ha límits si es tracta de convivents.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.