YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Espanya registra 11.970 nous contagis i 209 morts per coronavirus en 24 hores

Navarra continua liderant l'índex de casos por cada 100.000 habitants

Pla detall d'unes de les mostres per a PCR
Espanya registra 11.970 nous contagis i 209 morts per coronavirus en 24 hores | acn

Sanitat ha compartit de nou aquest dimecres 14 d'octubre l'informe diari amb les dades sobre l'evolució de la pandèmia de coronavirus a Espanya respecte al dia d'ahir. En les últimes 24 hores, s'han comptabilitzat 11.970 nous contagis, que han incrementat el número total de contagiats al nostre país a 908.560. De tots aquests nous casos, 5.104 d'ells han donat positiu en una PCR o en testos d'antígens en les últimes 24 hores.

Respecte a la xifra de persones mortes amb coronavirus, l'últim dia s'han registrat 209 noves defuncions al nostre país. Amb aquesta nova actualització, 33.413 ja són les persones que han perdut la vida a Espanya a causa de la Covid-19, d'elles 486 en els últims 7 dies.

Actualment, els hospitals del nostre país compten amb un total d'11.671 persones ingressades, la qual cosa implica un percentatge de 9,84% de llits ocupats per pacients Covid del total. En les UCIS, el nombre de persones greus després d'haver donat positiu per Covid és de 1.652, el 18,8% de les places totals en les Unitats de Vigilància intensiva. En les últimes 24 hores s'han produït un total de 1.422 noves hospitalitzacions i 1.405 altes hospitalàries.

Catalunya tanca bars i restaurants

Malgrat estar lluny de les dades de contagis d'altres comunitats com Navarra, Madrid o la ciutat autònoma de Melilla, la Generalitat de Catalunya ha confirmat avui les mesures més dures per a combatre una tendència a l'alça en el nombre de contagis. Així, i per a evitar el «confinament total», el vicepresident Pere Aragonès confirmava el tancament durant 15 dies de tota l'hostaleria, incloent-hi bars i restaurants, que només podran servir a domicili.

Aquesta mesura és pionera en aquesta segona onada al nostre país, però ja ha estat presa en altres països europeus com República Txeca, Països Baixos o en part de França.

Al costat del tancament total de la restauració, s'ha limitat l'aforament en comerços al 30% i es tancaran tots els «serveis amb contacte» excepte les perruqueries.
Els centres comercials i les botigues de més de 400 metres quadrats hauran de controlar l'aforament en temps real, mentre que en tots els equipaments culturals es limitarà l'aforament al 50% i hauran de tancar com a màxim a les 23 hores.

A més, l'activitat esportiva no professional quedarà suspesa aquests 15 dies i els gimnasos es limitaran a un 50% de l'aforament, els actes religiosos també al 50%, els parcs i jardins públics, i àrees de joc infantil tancaran a les 20.00 hores, i se suspèn l'obertura al públic de salons de joc, casinos i bingos.


Comentaris

envia el comentari