Pla detall d'unes de les mostres per a PCR

Espanya registra 11.970 nous contagis i 209 morts per coronavirus en 24 hores

Navarra continua liderant l'índex de casos por cada 100.000 habitants

Sanitat ha compartit de nou aquest dimecres 14 d'octubre l'informe diari amb les dades sobre l'evolució de la pandèmia de coronavirus a Espanya respecte al dia d'ahir. En les últimes 24 hores, s'han comptabilitzat 11.970 nous contagis, que han incrementat el número total de contagiats al nostre país a 908.560. De tots aquests nous casos, 5.104 d'ells han donat positiu en una PCR o en testos d'antígens en les últimes 24 hores.

Respecte a la xifra de persones mortes amb coronavirus, l'últim dia s'han registrat 209 noves defuncions al nostre país. Amb aquesta nova actualització, 33.413 ja són les persones que han perdut la vida a Espanya a causa de la Covid-19, d'elles 486 en els últims 7 dies.

Actualment, els hospitals del nostre país compten amb un total d'11.671 persones ingressades, la qual cosa implica un percentatge de 9,84% de llits ocupats per pacients Covid del total. En les UCIS, el nombre de persones greus després d'haver donat positiu per Covid és de 1.652, el 18,8% de les places totals en les Unitats de Vigilància intensiva. En les últimes 24 hores s'han produït un total de 1.422 noves hospitalitzacions i 1.405 altes hospitalàries.

Catalunya tanca bars i restaurants

Malgrat estar lluny de les dades de contagis d'altres comunitats com Navarra, Madrid o la ciutat autònoma de Melilla, la Generalitat de Catalunya ha confirmat avui les mesures més dures per a combatre una tendència a l'alça en el nombre de contagis. Així, i per a evitar el «confinament total», el vicepresident Pere Aragonès confirmava el tancament durant 15 dies de tota l'hostaleria, incloent-hi bars i restaurants, que només podran servir a domicili.

Aquesta mesura és pionera en aquesta segona onada al nostre país, però ja ha estat presa en altres països europeus com República Txeca, Països Baixos o en part de França.

Al costat del tancament total de la restauració, s'ha limitat l'aforament en comerços al 30% i es tancaran tots els «serveis amb contacte» excepte les perruqueries.
Els centres comercials i les botigues de més de 400 metres quadrats hauran de controlar l'aforament en temps real, mentre que en tots els equipaments culturals es limitarà l'aforament al 50% i hauran de tancar com a màxim a les 23 hores.

A més, l'activitat esportiva no professional quedarà suspesa aquests 15 dies i els gimnasos es limitaran a un 50% de l'aforament, els actes religiosos també al 50%, els parcs i jardins públics, i àrees de joc infantil tancaran a les 20.00 hores, i se suspèn l'obertura al públic de salons de joc, casinos i bingos.