El coronavirus es dispara el cap de setmana: Sanitat confirma 16.000 nous casos des del divendres

Es tracta del primer balanç després de les noves mesures anunciades pel Govern

Una sanitària amb una mostra d'una PCR a Carabanchel
Els contagis continuen augmentant mentre les comunitats segueixen fent PCR massius | Europa Press

El Ministeri de Sanitat ha registrat 16.269 nous positius per la covid-19 a Espanya en relació amb el total de casos confirmats de divendres. Segons l'informe d'aquest dilluns, des que va començar la pandèmia hi ha hagut 359.082 casos confirmats per proves diagnòstiques davant dels 342.813 del total de divendres. D'aquests, 1.833 s'han diagnosticat el dia previ.

La comunitat que més casos acumula el dia previ és l'Aragó amb 389 seguida del País Basc amb 344 i de Madrid amb 324. A Catalunya van ser-ne 129. Pel que fa a les defuncions, Sanitat xifra en 28.646 el total de morts per coronavirus a tot l'Estat espanyol, 29 més que divendres.

Segons el darrer informe, hi ha hagut 54 defuncions en els últims set dies de les quals 23 a Madrid. En l'última setmana hi ha hagut 1.016 hospitalitzacions i 56 ingressos en UCI. L'increment de nous positius registrat aquest cap de setmana és de gairebé el doble del que es va notificar fa una setmana. Dilluns de la setmana passada la dada va ser de 8.618 nous casos.

La prohibició de fumar a Catalunya en entorns públics

Paral·lelament, els serveis jurídics dels Departaments de Salut i d'Interior estan estudiant com implementar la prohibició de fumar a tots els espais públics de Catalunya on no es pugui assegurar una distància mínima de dos metres. La mesura va ser acordada per totes les comunitats autònomes i el ministeri de Sanitat la setmana passada.

La reunió del Pla d'Emergències de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) ha estudiat avui dilluns, 17 d'agost, la mesura i està valorant com implantar-la legalment perquè no pugui ser recorreguda als tribunals. La mesura serà ordenada a partir d'una resolució que entrarà en vigor quan es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). La intenció de la Generalitat és enllestir-la com més aviat millor.


Comentaris

envia el comentari