Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una de les habitacions amb pacients amb covid-19 al trueta al mes d'abril del 2020

Tornen a ascendir els morts per coronavirus a Espanya després de la baixada d'ahir

Catalunya ha estat la segona comunitat amb més positius notificats en les últimes 24 hores

Una de les habitacions amb pacients amb covid-19 al trueta al mes d'abril del 2020
Sanitat ha notificat 328 noves morts a l'últim informe actualitzat | Cedida

Nou informe actualitzat amb l'impacte actual de la pandèmia de Covid publicat pel ministeri de Sanitat amb les dades compartides per les comunitats autònomes. Aquest divendres, 20 de novembre, s'han reportat un total de 15.156 contagis que s'han sumat a la xifra total. El nombre de persones que han donat positiu en una prova PCR o un test d'antígens a Espanya ascendeix ja a 1.556.730. 

De tots aquests casos nous, 6.021 han estat detectats a través d'una prova diagnòstica realitzada en les últimes 24 hores, respecte als 6.915 detectats ahir. La comunitat autònoma que ha comunicat més casos en les últimes 24 hores ha estat Madrid (1.131), seguida de Catalunya (832) . En canvi, la que afegeix més casos al total, la gran majoria detectats en altres dies, torna a ser Andalusia amb 3.765.

Tornen a augmentar les morts per sobre de 300

Pel que fa a les persones que han perdut la vida a causa de la covid al nostre país, després d'una important caiguda ahir a 252 i després de diversos dies per sobre dels 300 fins i tot els 400, avui s'han registrat  328 morts. El nombre de morts que ha causat el coronavirus a Espanya des de l'inici de la pandèmia s'ha situat en 42.619. El balanç recollit per Sanitat en els últims 7 dies és de 1.341.

La dada que continua aportant les millors notícies continua sent la incidència acumulada de casos per 100.000 habitants en els últims 14 dies. Un dia més, continua baixant i cada vegada s'acosta més als 400. S'ha passat dels 436,27 que hi havia ahir als 419,48.

Descendeixen els hospitalitzats per Covid

La pressió hospitalària també continua mostrant símptomes de millorar i per tercer dia consecutiu s'ha produït una baixada dels hospitalitzats. Amb les dades recollides als hospitals públics i privats fins a les tres de la tarda d'aquest divendres, actualment hi ha 17.963 persones amb covid ingressades, ocupant un 14,52% del total de llits. D'aquestes, es troben 3.054 en estat greu i dins de les UCIs, ocupant en el seu cas un 31,02% de les places. Han estat altes i ingressos els que s'han produït en les últimes 24 hores. 

El document del ministeri també recull el nombre de proves realitzades entre el 10 i el 16 de novembre. Durant aquests 7 dies es van realitzar un total d'1.105.508 amb una positivitat d'un 11,85%.

Fernando Simón reconeix la millora de la situació en les residències

Les residències van ser sens dubte molt colpejades durant la primera onada del coronavirus. Van ser incomptables els brots que van tenir lloc en el seu interior sense que es poguessin controlar. A més, es van comptabilitzar milers de morts, molts d'ells sense que tan si més no poguessin arribar a l'hospital i acabessin morint a l'interior d'aquestes. 

Però en aquesta segona ona sembla que la situació ha millorat segons les pròpies residències i així ho creï també el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón. Assegurava ahir, contestant a les preguntes dels periodistes que «l'impacte proporcional» que estan sofrint actualment els centres de majors o de discapacitats a Espanya «és menor» que en la primera onada.

Tot i això, ha considerat que continua sent un número important les que s'estan veient afectades. Això sí, va voler recordar que «en la primera onada va haver-hi un impacte enorme, però proporcionalment el nombre de residències afectades no va ser un número excessiu».

Simón afirma que ara estan «molt ben preparades» i que «han millorat molt les seves condicions». L'expert també ha assegurat que tant aquestes com els hospitals han fet un gran esforç perquè ara no hi hagi problemes perquè els ancians puguin ser atesos.