Dos sanitaris preparant proves PCR per al cribratge al Centre Cívic de l'Ereta de Lleida

Espanya registra 11.016 nous contagis i 177 morts per coronavirus en les últimes hores

Un dia més, Madrid continua al capdavant dels nous casos

Sanitat ha compartit un nou informe sobre la situació de contagis, morts i hospitalitzats a causa del coronavirus al nostre país. Ho ha fet en el dia en què el Consell Interterritorial de Salut aprova la protesta del Govern, teòricament pactada prèviament amb Madrid, que s'apliquin els mateixos tres criteris per a establir restriccions a les ciutats espanyoles de més de 100.000 habitants.

11.016 nous contagis han estat comunicats per les comunitats autònomes en les últimes hores, els quals s'han afegit al total recopilat per Sanitat. En concret, la xifra de positius per una prova PCR que s'han comptabilitzat en les últimes 24 hores ha estat de 3.897, més de 1.300 més que els 2.586 del dimarts. El nombre total de casos a Espanya s'ha situat en 769.188.

Des d'aquest dimarts, s'han produït 177 noves morts per Covid-19 al nostre país. El recompte oficial, segons les dades del ministeri de Sanitat, situa la xifra total en 31.791

Quant a la situació als hospitals, 10.855 persones amb Covid-19 estan ingressades en algun centre assistencial espanyol. Això suposa el 9,28 cent dels llits ocupats per aquesta malaltia del total a Espanya. A més, les Unitats de Vigilància intensiva del nostre país compten amb 1.539 persones en els seus llits, un 17,93% per cent del total.

En les últimes 24 hores s'han produït 1.241 hospitalitzacions, mentre que el nombre d'altes ha estat de 1.310.

«Alt risc» de transmissió descontrolada en algunes zones

Aquest és l'advertiment que hauria fet el ministeri de Sanitat en el document que ha presentat a les comunitats autònomes per a aprovar els criteris comuns de restriccions en les grans ciutats. Parlen de transmissió descontrolada en aquelles zones on es registra una taxa d'incidència per sobre dels 250 casos per 100.000 habitants, curiosament el doble del recomanat per a establir restriccions.

El text afirma que «la concurrència d'una taxa superior a l'assenyalada demostra que, tant les mesures de control com les de reforç de capacitats, no han aconseguit en els territoris afectats per aquesta incidència l'efecte desitjat per a fer front a l'evolució ascendent de la corba epidèmica».

Les comunitats que ho incomplirien ara mateix serien: Madrid, Navarra, La Rioja, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Múrcia, Aragó, la ciutat autònoma de Melilla, Extremadura i País Basc.