Imatge de dos professionals sanitaris preparant una prova PCR

Els casos de Covid continuen pujant i Espanya ja supera els 2 milions de contagis

S'han sumat més de 42.000 casos nous des del dimarts

Després de les festes de Nadal que ja han acabat a Espanya, el país estava cada vegada més a prop d'arribar als 2 milions de contagis en total des de l'inici de la pandèmia, i ha estat avui quan s'ha superat aquesta xifra. Segons les dades que ha proporcionat avui Sanitat, aquest total ja puja fins als 2.024.904 casos de covid a Espanya.

Precisament aquesta dada indica una pujada respecte a les dades que van donar el dia 5 —cal recordar que durant la jornada d'ahir, en ser festiu, no es va publicar un informe diari de dades de la pandèmia de la covid—. Mentre que en la jornada del dimarts hi havia un total d'1.982.544 contagis, avui, com hem dit, es compten 2.024.904, és a dir, una pujada de 42.360 en dos dies.

D'altra banda, cal parlar també dels nous contagis que s'han sumat en el dia immediatament anterior, en aquesta ocasió han estat 6.498. Com dèiem abans, les dades no poden comparar-se amb les d'ahir, ja que no es van donar, però sí amb els del dia immediatament anterior, el dimarts, quan aquest número va ser de més de 10.000 nous contagis.

Això vol dir que la xifra de nous casos ha disminuït bastant en comparació d'un dia a l'altre, no obstant això, cal tenir en compte que el fet que ahir fos festiu ha pogut repercutir en els casos notificats, com sol succeir.

Pel que fa als morts per la pandèmia, el total del dimarts era de 51.430, aquest dijous el número ha pujat fins a les 51.675 defuncions. D'aquestes dades es pot deduir, per tant, que aquests dos últims dies han estat 245 les persones que han mort a causa del coronavirus a Espanya.

D'altra banda, en els últims set dies, han estat 530 les persones que han perdut la vida per covid al nostre país. Així doncs, les xifres que continua deixant la pandèmia són negatives i preocupen.

Preocupació en les comunitats després de Nadal

Com veiem, la pandèmia del coronavirus no dona treva a Espanya i no sembla que vagi fer-ho en els pròxims dies, tenint en compte que Nadal acaba d'acabar i en ell s'han produït moltes més reunions familiars de les habituals i més desplaçaments.

Molts experts ja havien advertit que aquestes dates eren especialment perilloses, tenint en compte l'evolució que estava tenint la covid i comptant amb el factor fred, que fa que les reunions es mantinguin en espais tancats i, probablement, sense mantenir cap mena de ventilació.

De moment encara no se sap la conseqüència real que poden suposar el Nadal en la pandèmia, doncs, malgrat que dels primers dies assenyalats ja ha passat bastant temps, encara podria notar-se l'efecte dels dies 31, 1 i 6 de gener en els pròxims dies o setmanes.

De moment, no obstant això, ja han estat diverses comunitats que han decidit imposar mesures més restrictives, una vegada que el Nadal ha acabat per complet. Com a exemple tenim per exemple Catalunya, que ha decidit imposar un confinament municipal durant un mínim de deu dies.

Castella i Lleó és una altra d'aquestes comunitats, després que hagi imposat el tancament de l'interior de l'hostaleria, centres comercials i gimnasos en diverses de les seves capitals més afectades. També, per exemple, Murcia, ha imposat confinament per localitats i, encara s'espera que altres comunitats se sumin a afegir més restriccions.