Anlàlisi de mostres de SARS-COV2 en un laboratori

Segueixen creixent els contagis per Covid-19 a Espanya, però baixen les morts

Madrid segueix sent la comunitat més afectada per la segona onada de la pandèmia

El Ministeri de Sanitat ha registrat 10.491 nous contagis de Covid-19 en el seu balanç d'aquest dimecres, 7 d'octubre, i ha sumat 76 nous morts per la malaltia. De tots els contagis, 5.075 s'han diagnosticat en les últimes 24 hores, amb Madrid sent, de nou, la comunitat més afectada, amb 2.853 nous casos, seguida de Catalunya, amb 1.571 nous casos, i Andalusia, amb 1.486 casos nous. 

L'acceleració dels contagis ja es nota també en les noves defuncions, ja que en només 24 hores s'han sumat 76 morts al total de tota la pandèmia, que ja arriba als 32.562. De totes aquestes morts, 484 han perdut la vida en l'última setmana. Tot i això, la xifra és molt més baixa que la del dimarts, quan es van notificar 261 morts. A més, en els últims set dies s'ha hagut d'ingressar 2.249 pacients amb la Covid-19, i 157 han hagut d'ingressar a Unitats de Cures Intensives (UCI). 

Illa reconeix «una certa discrepància» amb Madrid

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha reconegut «una certa discrepància» amb els responsables polítics de la Comunitat de Madrid i ha assenyalat que la incidència acumulada en els últims 14 dies a la regió se situa en 710 casos per 100.000 habitants, en contrast amb els 598,3 que defensa l'Executiu madrileny.

En la trobada 'Repensant la sanitat espanyola: Una nova sanitat per a una nova normalitat', organitzat per Roche Farma i 'El País', el ministre ha realitzat un repàs sobre la situació «molt complexa i molt nova» que està afrontant tota la societat amb la pandèmia, i ha reflexionat sobre la co-governança entre l'Executiu central i les comunitats autònomes, així com sobre els reptes als quals s'enfronta el Sistema Nacional de Salut (SNS). 

Quant a la situació a Madrid, el ministre ha ressaltat que «la dada és la que és». «Hi ha 710 casos per cada 100.000 habitants a Madrid. Aquesta és la dada correcta i oficial proporcionada per la Comunitat de Madrid», ha argumentat, en contrast amb els 598 casos per 100.000 habitants d'incidència acumulada en les dues últimes setmanes que va defensar aquest dimarts el conseller de Sanitat madrileny, Enrique Ruiz Escudero, en roda de premsa.