Pla curt del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el ministre de Sanitat, Salvador Illa, en la reunió amb presidents autonòmics

El govern espanyol demana a Catalunya i Madrid activar l'APP Radar Covid

La Comunitat de Madrid i Catalunya són les úniques que encara no han imposat la seva instal·lació

L’aplicació de ‘Radar Covid’ està arribant a la majoria de punts del país, tot i que no exempta de polèmica. Són molts qui es qüestionen la seva fiabilitat, així com les accions secundàries que el govern presumptament voldria operar amb aquesta aplicació.

Però més enllà de rumors i sospites, el govern espanyol insta a Madrid i Catalunya a instal·lar aquesta ‘app’ entre la seva població. El govern madrileny i el català són els únics que encara no han imposat la instal·lació d’aquesta aplicació per ajudar a detectar amb més rapidesa els contagis i contactes de coronavirus.

Carme Artigas recorda que «la tecnologia està per damunt dels colors polítics»

La secretària d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, Carme Artigas, ha manifestat que «la tecnologia ha d’estar per damunt dels colors polítics quan es tracta de protegir la ciutadania». D’aquesta manera, posa damunt la taula el fet que els governs de Madrid i Catalunya no estan utilitzant aquesta ‘app’ per les seves preferències polítiques on es qüestionen la majoria de les decisions del govern espanyol.

Artigas fa aquesta declaració després que la Generalitat proposés aquest dilluns la creació de la seva pròpia aplicació: ContacteCovid.cat. El Govern ha proposat aquesta nova ‘app’ de rastreig sense ni tan sols plantejar-se la proposada pel govern central, raó per la qual Carme Artigas insta a compartir una mateixa plataforma a l’àmbit estatal.

Per la seva banda, el govern de Madrid ha anunciat que instal·larà l’aplicació Radar Covid en els pròxims dies a tota la comunitat. L’anunci arriba després de la prova que es va realitzar al municipi de Guadarrama des del passat 11 de setembre, tal com ha explicat el vicepresident Ignacio Aguado.

Des de la Secretaria de l’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial ha celebrat que més de cinc milions de persones ja tenen als seus dispositius l’ ’app’ Radar Covid. Així, Carme Artigas ha manifestat que «la pandèmia ha demostrat que és fonamental comptar amb una sanitat digital».