Pla detall d'unes de les mostres per a PCR

Les Nacions Unides mostren la seva preocupació per l'augment d'infeccions de Covid-19

Hi ha senyals preocupants de noves onades

L'ONU ha fet pública aquest dimecres la seva preocupació per l'augment de contagis de coronavirus que s'està produint. El secretari general de les Nacions Unides, António Guterres, ha advertit que hi ha senyals «preocupants» de noves onades de contagi. És per això que l'organització considera summament important que s'enforteixin els sistemes sanitaris per poder aconseguir una cobertura universal de salut i així evitar que la pandèmia torni a desbordar-se.

En només nou mesos la Covid-19 s'ha propagat a tot el món i ha causat més d'un milió de morts, m és de 20 milions de contagis i una «aguda crisi econòmica», segons el seu Informe de Polítiques sobre la Covid-19 i la Cobertura Sanitària Universal que recull 'Nació Digital'.

En aquest sentit, Guterres assenyala que la pandèmia ha mostrat les «múltiples fragilitats» que hi ha en la societat i l'economia dels països tot destacant els «inapropiats» sistemes sanitaris així com les «grans bretxes» en la protecció social i les grans desigualtats estructurals dins dels mateixos països i entre ells.

«Urgeix buscar la cobertura sanitària universal»

El secretari general de l'ONU destaca en l'informe que per fer front a una emergència sanitària d'aquesta magnitud són més necessaris que mai «sistemes de salut forts i resilients» i afegeix que «urgeix buscar la cobertura sanitària universal». És per això que ha advertit del possible «impacte devastador» que pot tenir als països la inversió actual «insuficient» en el sector sanitari.

De fet, Guterres ha recordat que la salut és un dret humà i que per tant, la cobertura sanitària universal és una eina «fonamental» per a garantir aquest dret a totes les persones. No obstant això, ha lamentat que ara per ara «com a mínim la meitat de la població mundial no té una cobertura completa dels serveis de sanitat essencials i més de 800 milions de persones gasten un mínim del 10 per cent dels seus pressupostos familiars per pagar les despeses de salut».

Finalment, el titular de l'ONU ha aconsellat als països que controlin la transmissió del virus a través de mesures públiques eficaces i d'una resposta global coordinada així com augmentant la inversió en salut i garantint que totes les persones tinguin accés a l'assistència sanitària.