Dades Covid d'aquest diumenge a Catalunya: Torna l'optimisme en la majoria d'indicadors

Baixen l'Rt, el risc de rebrot i el número de persones ingressades a les UCI | 21 noves morts i un augments dels ingressats, l'altra cara de la moneda

Auqest diumenge, dia 2 de maig, s'han tornat a actualitzar les dades sobre la Covid-19 a Catalunya. Després de la jornada de dissabte, que ens va oferir una estabilització de la majoria d'indicadors, les dades d'avui permeten mirar la situació amb prou optimisme. I és que baixen la majoria d'indicadors, com l'Rt o el risc de rebrot, i també disminueix el número de persones a les UCI. A l'altra cara de la moneda s'hi troben el número de morts i els ingressats als hospitals, que augmenten respecte a les dades ofertes ahir dissabte pel Departament de Salut de la Generalitat.

Baixa l'Rt i el risc de rebrot a Catalunya

Després de no moure's ni una dècima en la jornada de dissabte, avui diumenge els dos principals indicadors epidemiològics disminueixen. Parlem de l'Rt, és a dir, la velocitat de propagació del virus, que actualment es troba a 1,03, una centèsima menys que en l'últim balanç. També ens estem referint al risc de rebrot, que respecte a les dades d'ahir baixa 7 punts i se situa a 284.

En paral·lel, el Departament de Salut de la Generalitat també ha informat que la incidència a 14 dies cau lleugerament de 280,24 a 277,07. A més, també s'han declarat 739 nous casos confirmats per PCR o TA, amb un total de 603.407. El 6,29% de les proves de la darrera setmana ha donat positiu.

Pressió assistencial als hospitals catalans: una freda i una de calenta

Amb les dades d'aquest diumenge, s'han comptabilitzat un total de 1.590 persones ingressades als hospitals catalans. Aquesta xifra representen 42 persones més que en el balanç d'ahir dissabte. Aquest augment és una de les males notícies de les dades actualitzades avui, però tenen com a contrapunt el descens de persones ingressades a les Unitats de Cures Intensives (UCI). I és que, respecte a l'últim balanç, hi ha 7 persones menys en aquestes àrees dels hospitals. En total, actualment a tota Catalunya, hi ha 479 persones a les UCI.

21 noves morts, 6 més que ahir dissabte: camí de superar les 22.000 defuncions

Finalment, l'altre apartat negatiu de les dades d'aquest diumenge és l'augment de les defuncions relacionades amb la Covid-19. Si ahir dissabte en van ser 15, avui aquesta xifra augmenta fins als 21. El balanç total és de 21.895 persones mortes per causes relacionades amb el coronavirus des que va començar la pandèmia al març de l'any passat. 


Comentaris

envia el comentari