Imatge a contrallum de diverses persones de festa

Una prova pilot a Girona obre la porta a «sortir de festa amb seguretat»

250 persones ballen sense distàncies de seguretat en un festival de música tecno de cinc hores al Centre Cultural la Mercè gironí

A poc a poc es va obrint la porta a la possibilitat de tornar a gaudir de l'oci amb normalitat. O, almenys, amb la màxima normalitat possible dins de la situació pandèmica que vivim. I és que, aquest dissabte, Girona ha realitzat un «assaig clínic» que permet obrir la porta a «sortir de festa amb seguretat». Aquesta prova pilot duta a terme a terres gironines va consistir en un festival de música tecno i que va comptar amb la participació de 250 persones. Totes elles van poder gaudir de l'esdeveniment sense distàncies de seguretat, però això sí, amb mascareta.

La prova pilot de la Mercè Electrònica, un festival de música tecno a Girona

Tot plegat s'emmarca en l'assaig clínic Obrir Girona, impulsat per Centre Blockchain. Aquesta versió pandèmica de la Mercè Electrònica va consistir en una festa de música electrònica celebrada al Centre Cultural la Mercè. Hi van participar unes 250 persones que va poder ballar i gaudir de l'esdeveniment durant cinc hores, sense haver de respectar cap mena de distància de seguretat.

Això sí, tot i no mantenir cap mena de distància entre els assistents, aquests van haver de portar una mascareta FFP2 en tot moment. A més, al claustre s'hi va instal·lar un servei de bar on es podia prendre una consumició, però no s'hi permetia fumar. Tot i aquestes restriccions, els més de 250 assistents a l'esdeveniment van poder gaudir durant 5 hores de la música que van oferir un total de 5 discjòqueis.

Des del Centre Blackchain, organitzadors d'aquest assaig clínic, expliquen que les proves no s'acabaran amb la Mercè Electrònica. I és que, tal com han anunciat, ja hi ha noves iniciatives previstes, tant culturals com esportives, i assenyalen que mantenen els sopars de cara a la setmana vinent.

Un certificat per demostrar que ja has passat la Covid-19, que estàs vacunat o un test antigen negatiu

Tal com es va anunciar en els dies previs, a la Mercè Electrònica es va permetre la participació de més de 250 persones que van tornar a «sortir de festa» després de molt temps sense poder-ho fer. Això sí, per formar-ne part s'havia de complir i certificar un dels tres requisits que s'exigien: que s'hagués passat la Covid-19 en els últims tres mesos, demostrar que ja havies rebut la vacuna contra el coronavirus o bé presentar els resultats negatius en un test d'antígens. Aquests testos, a més, es va poder realitzar prèviament en alguna de les aproximadament 30 farmàcies col·laboradores, que es van adherir al projecte Obrir Girona impulsat pel Centre Blockchain.