Daimler i BMW trien Barcelona com a seu europea de la seva empresa de patinets

L'empresa preveu iniciar la seva activitat en les pròximes setmanes a la capital catalana

Patinet elèctric
L'empresa Hive ja opera en sis països diferents | Instagram (@hiverides)

 

Hive, una empresa que està incorporada al grup de mobilitat 'Free Now', propietat de Daimler i BMW, han escollit Barcelona com la ciutat que acollirà la seva seu europea i per a començar a fer el salt al mercat espanyol.

Segons ha pogut conèixer 'El Periódico', Tristán Torres, conseller delegat d'Hive, ha explicat que l'empresa està a l'espera que l'Ajuntament registri tots els patinets que utilitzaran i els doni les plaques. A més, ha afegit que aquest tràmit està retardant tots els plans previstos des de l'empresa, ja que la seva posada en marxa estava prevista per al mes de juliol.

Nou model de negoci a la ciutat

Hive s'afegirà a la llarga llista d'empreses que operen amb patinets elèctrics com a producte, un mercat que s'ha disparat exponencialment en els últims anys. Barcelona, a més, ha estat una ciutat pionera en regular l'ús d'aquests vehicles a les vies públiques, per tal que la convivència entre vianants i vehicles sigui correcta.

A més, segons ha pogut informar Torres, confirma que la seva companyia aterra a Barcelona amb un nou model de negoci, el qual no hi ha cap empresa que el tingui. Hive ofereix una subscripció mensual, fet que permet a l'usuari emportar-se el patinet a casa. D'aquesta manera, l'empresa no deixarà de complir la normativa municipal de la capital, la qual no permet l'aparcament de flotes de patinets al carrer.

«Per 39 euros al mes, els usuaris podran emportar-se el patinet a casa. Hi ha moltes empreses a Barcelona, però cap opera amb aquest model», explica Torres. També ha recordat que Hive opera a altres ciutats europees amb un altre mètode més tradicional: el lloguer per minuts.

Barcelona ha estat pionera en regular l'ús dels patinets elèctrics a la ciutat | CatalunyaDiari.cat

 

Opera en sis països, i arriba a Barcelona amb ànim d'estendre's per Espanya

Hive va ser fundada el passat desembre, i ja opera en diverses ciutats europees, concretament en 10 ciutats de sis països: Portugal, Grècia, Àustria, França, Polònia i Bèlgica. Ara que instal·larà una nova seu a Barcelona, té previst que la seva activitat s'iniciï en les pròximes setmanes.

A més, tenen com a objectiu estendre els seus serveis a altres ciutats espanyoles després de la seva incorporació a Barcelona, com ara Madrid, València, Saragossa, Màlaga o Sevilla. Tal com ha assenyalat Torres, s'instal·laran «a qualsevol ciutat que tingui una densitat mínima i en la qual l'Ajuntament ens permeti operar», i precisa que l'empresa ha arribat «per quedar-se», amb un projecte «a llarg termini».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari