Els danys per la llevantada a les comarques de Ponent ja sumen més de 21 MEUR

Es tracta d'una xifra provisional que una quinzena de municipis de les Garrigues i el Segrià i dos consells comarcals

Pla mitjà on es pot veure un aragall de grans dimensions que ha deixat al descobert un tub
Pla mitjà on es pot veure un aragall de grans dimensions que ha deixat al descobert un tub | LleidaDiari.cat

Els danys per la llevantada del 22 d'octubre a les comarques de Ponent ja sumen 21,6 MEUR, segons ha confirmat la subdelegació del govern espanyol a Lleida. 

Es tracta d'una xifra provisional que una quinzena de municipis de les Garrigues i el Segrià i dos consells comarcals (Pla d'Urgell i Segarra) han fet arribar per acollir-se al Reial decret que regula les subvencions davant necessitats derivades de situacions d'emergència o tipus catastròfic i que atorga la direcció general de Protecció Civil del Ministeri de l'Interior.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Juneda és el poble més afectat

Segons aquest primer balanç, Juneda és el poble més afectat, amb 6,4 MEUR, seguit d'Arbeca amb 4,1. El Canal d'Urgell ha xifrat els desperfectes a la infraestructura, principalment al canal principal, en 1,6 MEUR.

Aquesta xifra provisional que ha recollit la subdelegació del govern espanyol a Lleida és el recull de les sol·licituds d'ajuts per acollir-se al Reial Decret 307/2005 que regula les subvencions davant determinades necessitats derivades de situacions d'emergència o de tipus catastròfic i contempla ajudes que poden sol·licitar corporacions locals com els ajuntaments, unitats familiars, comunitats de propietaris i establiments industrials o comercial. Cada grup té un model de sol·licitud i es pot presentar a la subdelegació físicament o via telemàtica.

Pla obert on es pot veure el president de la Cooperativa de l'Albi
Pla obert on es pot veure el president de la Cooperativa de l'Albi | LleidaDiari.cat

Arbeca és el segon municipi amb 4,1 MEUR i l'Albi el tercer amb 2,4 MEUR

A l'espera d'incorporar més valoracions, sobretot les de particulars i empreses, de moment Juneda és el municipi que encapçala el rànquing amb la xifra de desperfectes més elevada, 6,4 MEUR en equipaments públics i camins municipals Arbeca és el segon municipi amb 4,1 MEUR i l'Albi el tercer amb 2,4 MEUR. El Consell Comarcal del Pla d'Urgell ha sol·licitat ajuts per valor de 750.000 euros i el de la Segarra per valor de 150.000.

Una de les infraestructures que de moment ha registrat més desperfectes és la del Canal d'Urgell, per valor d'1.644.500 euros, dels quals la meitat corresponen a danys al canal principal. D'altra banda, l'ACA ha xifrat en 3,2 MEUR les obres d'emergència de rius i rieres a Lleida i la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) és qui decideix on s'actua, ja que els rius pertanyen tots a la conca de l'Ebre.

Pla obert de dos cotxes destrossats després de ser arrossegats per l'aigua a Arbeca
Pla obert de dos cotxes destrossats després de ser arrossegats per l'aigua a Arbeca | LleidaDiari.cat

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari