URGENT

🚑 Nou repunt de contagis a Espanya: 1.690 en les últimes 24 hores

Més de 700 empleats de l’empresa Continental podrien perdre el seu treball a Rubí

L’empresa alemanya ha anunciat més de 5.000 acomiadaments a tot el món i la planta del Vallès Occidental podria ser una de les afectades

Oficina de Treball atur
760 treballadors de 'Continental' al Vallès Occidental tenen un futur incert a l'empresa | Cedida
 

El fabricant alemany Continental ha anunciat que, dels 250.000 treballadors que té a tot el món, acomiadarà a un total de 5.040 empleats. El procés es pretén fer progressivament fins al 2028 i ara s’han iniciat les negociacions amb els sindicats i autoritats polítiques a Catalunya per decidir si la plantilla de Rubí, al Vallès Occidental, formarà part dels acomiadaments.

Els directius de la companyia han comunicat als treballadors que reindustrialitzaran la planta per vendre-la a una altra empresa en sis mesos, segons informa Comissions Obreres (CCOO). El sindicat ha exigit a la direcció que faci les inversions necessàries per modernitzar les instal·lacions de Rubí i per adaptar-les per produir components per a vehicles elèctrics.

Actualment hi ha 760 persones treballant a la fàbrica de Rubí, dedicada principalment a la producció de dispositius i controls analògics. L’empresa els ha comunicat que els productes que es creen a la fàbrica de Rubí ja no entren dins dels seus plans estratègics. Per això, el seu objectiu és «reindustrialitzar» la planta per vendre-la a una altra empresa del sector. Fonts del sector anuncien que la venda serà en un període de sis mesos, i que el seu objectiu és que cap membre de la plantilla perdi el seu treball en aquest canvi.

Seu de 'Continental' a Rubí, Vallès Occidental
Seu de 'Continental' a Rubí, Vallès Occidental | Cedida

Un any d'acomiadaments col·lectius

Catalunya tanca aquest 2019 amb grans nombres d'acomiadaments col·lectius del sector industrial. Alguns exemples són TE Connectivity, General Cable o Huayi Compressor. Per la seva part, empreses automobilístiques com Nissan també van tancar un ERO de 600 acomiadaments el passat mes de maig.

La companyia alemanya va anunciar el passat dimecres en un comunicat la seva intensió de començar un reajustament global de la plantilla. La quantitat més gran de baixes es concentren als centres de Roding, Limbach-Oberfrohna i Babenhausen, a Alemanya, amb 3.570 acomiadaments fins a 2025. A Pisa (Itàlia) hi haurà un total de 750 persones afectades entre el 2023 i 2028, i a Virginia, Estats Units, els acomiadaments succeiran fins a 2024 amb un total de 720 persones.

L’empresa va justificar els acomiadaments a escala global perquè planteja reduir la seva línia de producció destinada als components per vehicles de dièsel i gasolina, centrant-se en els models elèctrics. CCOO ha insistit que la planta és «solvent i competitiva», amb una plantilla «amb experiència contrastada» i capacitat d’afrontar els nous reptes del sector.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari