Carlos Carrizosa al Parlament el 22 de juliol

El dard que acaba d'enviar C's al Govern de la Generalitat

El líder de C's torna a demanar ajudes als comerciants que segueixen pagant lloguer tot i no poder obrir pel coronavirus

El líder de C's al Parlament, Carlos Carrizosa, ha criticat les ajudes anunciades pel Govern per pal·liar els efectes de les mesures per frenar l'avenç del coronavirus a Catalunya, com el tancament de comerços. «S'estan fent anuncis de desenes de milions que després no es concreten en absolutament res», ha assegurat en un acte a Sant Adrià de Besòs.

Carrizosa va ser nomenat el passat mes d'agost, per sorpresa, candidat a la presidència de la Generalitat per Ciutadans en substitució de Lorena Roldán. Després d'intentar una coalició amb el PP, C's afronta les eleccions amb mala expectativa electoral: les enquestes pronostiquen que passaran dels 36 diputats actuals a entre 13 i 15.

C's proposa abonar 1.200 euros als empresaris que han vist interrompuda la seva activitat per la pandèmia

En l'acte d'aquest dijous en aquesta ciutat del Barcelonès, ha tornat a reclamar ajuts per als comerciants que segueixen pagant lloguer tot i no poder obrir. C's proposa abonar 1.200 euros als empresaris que han vist interrompuda la seva activitat per la pandèmia de covid-19 i 4.000 euros per als qui l'han hagut de suspendre «absolutament». A més, ha plantejat ajudes per als subministraments i per a caigudes de facturació de més del 75%.

Carrizosa ha visitat Sant Adrià aquest dijous per parlar amb comerciants de la ciutat, com ahir dimecres va fer a Cornellà de Llobregat i abans a Sabadell i al districte barceloní de Nou Barris. Ha afirmat que «tots ells coincidien que no han tingut cap tipus d'ajuda» i que «es notaven al marge», per la qual cosa ha reclamat «ajudes directes» a la Generalitat.

El cap de llista de C's per a les properes eleccions ha tornat a parlar de la possibilitat d'un tripartit d'esquerres a Catalunya i ha carregat contra aquest hipotètic Govern «en què ERC mani al PSC el que ha de fer i Iceta sigui el vicepresident del senyor Aragonès». Per això ha demanat al PSC que no «torni a la casella de sortida dels tripartits».