Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Àngels Chacón, candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat.

Dard del PDeCAT contra JxCat i ERC per la darrera decisió que han pres

Àngels Chacón afirma que Catalunya «no pot estar sotmesa a aquest caos i al desgovern gaire temps més»

Àngels Chacón, candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat.
Àngels Chacón, candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat. | ACN

El PDeCAT acusa el Govern de «traslladar» la responsabilitat de la decisió del 14F als partits sense haver precisat abans quina és «la seva postura». La candidat a la presidència de la Generalitat, Àngels Chacón, ha criticat que «el Govern no tingui un posicionament clar» i convoquin la taula de partits sense posar sobre la taula una proposta «oficial».

Segons Chacón, la decisió sobre les eleccions és un exemple més de la «improvisació» i la «manca d'assumpció de responsabilitats a les quals ens té acostumats aquest Govern». La candidats afirma que Catalunya «no pot estar sotmesa a aquest caos i al desgovern gaire temps més» però aposta per «combinar l'exercici de la democràcia i la preservació de la salut».

«Com sabem que d'aquí a dos o tres mesos no estarem exactament igual?»

«Governar vol dir assumir responsabilitats, prendre decisions i tenir criteri, i no podem ni comentar una proposta del Govern», ha criticat Chacón que sosté que la taula de partits hauria de servir per recollir opinions de les formacions però en base a una «postura oficial». Si no hi ha aquest punt de partida, remarca la candidata del PDeCAT, en realitat estan «traslladant» la responsabilitat als partits per ocultar així la «rivalitat manifesta entre els dos socis de Govern» que impedeix consensuar una proposta clara.

Àngels Chacón sosté que la manca d'acord en relació a si es mantenen o no les eleccions per al 14 de febrer és una mostra més de la «improvisació a la qual ens té acostumats aquest Govern»: «Ja fa molts mesos que se sabia que hi hauria eleccions, com sabem que d'aquí a dos o tres mesos no estarem exactament igual?».

El PDeCAT defensa que cal «combinar l'exercici de la democràcia i la preservació de la salut» i també remarca que cal atendre els informes sanitaris i epidemiològics que desconsellen la celebració de les eleccions però no explicita si aposten per ajornar la cita electoral. «La pregunta és com estarem d'aquí a quatre mesos, si estarem igual improvisant i atenent a rivalitats o hauran previst alguna cosa amb una mica més de rigor», ha qüestionat Chacón. «Com a mínim hem de sentir una postura del Govern, després ja direm la nostra», ha subratllat la candidata. Àngels Chacón també ha instat el candidat del PSC i ministre de Sanitat, Salvador Illa, a explicitar quina és la seva opció sobre el manteniment o no del 14-F.

«Complicitat» amb la monarquia

La candidata a la presidència de la Generalitat també ha denunciat la «complicitat absoluta» de Pedro Sánchez amb la monarquia espanyola vetant la comissió d'investigació sobre les activitats del rei emèrit, Joan Carles I, per l'ús de les targetes Black després de la seva abdicació. «Ha estat una decisió política que no entenem, sobretot tenint en compte que, en aquesta ocasió, la proposta sí que venia avalada pels lletrats», ha criticat Chacón que denuncia el «vassallatge» del PSOE a una institució «caduca i opaca».