YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La història d'Amine i Mohamed, els dos sense sostre morts a Barcelona en ple temporal

Va morir durant la nit de diumenge a dilluns a causa del fred

Un sense sostre dormint en un banc, a Badalona. Imatge del 18 de maig de 2016.
Imatge d'arxiu d'una persona sense sostre dormint en un banc  | ACN

Aquest dilluns 11 de gener, dos homes sense sostre van morir a Barcelona en plena onada de fred. Sense cap mena de dubte, un trist succés. Ara, 'El Periódico' s'ha encarregat de treure a la llum i posar ànima a la història d'aquestes dues persones. Tal com indica el rotatiu, els dos homes eren d'origen marroquí: Amine i Mohamed. El primer no tenia papers, feia poc que havia arribat a Espanya i dormia al parc de la Ciutadella. El segon tenia una família de la qual s'havia distanciat darrerament, vivia a Catalunya des dels anys 80 i dormia a un aparcament de la Barceloneta.

La història d'Amine, un jove que dormia al parc de la Ciutadella

Segons narra el citat mitjà, feia tres mesos que Amine havia arribat a Barcelona després de fugir de Marroc i passar per Itàlia a la recerca d'una vida millor. L'home s'havia instal·lat en una cantonada del parc de la Ciutadella i convivia amb un jove de 19 anys anomenat Mohamed. Explica que el dia abans de las seva mort havia agafat molt fred perquè tenia la roba mullada i no va poder superar la nit següent.

El jove assegura que Amine bebia molt, una ampolla de whisky al matí i una altra per la tarda, menjava molt poc i prenia tota mena de medicaments. De fet, indica que el rivotril, un dels productes que consumia, li permetia estar «bé del cap, per no pensar en coses dolentes». També en prenia un altre, la doxiciclina, per al dolor. La nit de dissabte va ploure moltíssim i malgrat que alguns companys van accedir a anar a un alberg, Amine no va voler.

L'home es va quedar al seu espai de la Ciutadella i l'endemà el seu cos es va apagar. En canvi, el seu company, va ser atès per hipotermia i va ser acompanyat per la policia fins a un alberg. En aquest sentit, afirma que desconeixia com funciona exactament el sistema de llits que ofereix l'Ajuntament de Barcelona i recorda que Amine tenia 27 anys i no 32, tal com es va dir dilluns.

La història de Mohamed, l'home que dormia en el replà de les escales d'un aparcament

El segon home sense llar que va morir durant la nit del diumenge a dilluns es diu Mohamed. L'home estava casat, tenia una filla, segons diversos veïns del barri de la Barceloneta, i feia temps que tenia problemes familiars. Es va separar i va perdre la feina. «Bona gent», assenyalen alguns veïns, qui expliquen que Mohamed dormia al replà de les escales d'un aparcament.

Alguns dels seus amics, segons narra 'El Periódico', asseguren que darrerament bebia molt alcohol i que havia perdut les ulleres. Un vigilant de l'aparcament va trobar el seu cos sense vida a primera hora del matí de dilluns. Poc després, es va confirmar la mort d'Amine.


Comentaris

envia el comentari