Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Màquina per fer mamografies

Obliguen a indemnitzar amb 160.000 euros pel retard diagnòstic d'un càncer de mama

Així ho ha determinat el Jutjat de Primera Instància número 1 de Cornellà de Llobregat, que ha condemnat una companyia d'assegurances a indemnitzar la pacient
Màquina per fer mamografies
Obliguen a indemnitzar amb 160.000 euros pel retard diagnòstic d'un càncer de mama | PIXABAY

El Jutjat de Primera Instància número 1 de Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat) ha condemnat la companyia d'assegurances Mapfre a indemnitzar amb 160.000 euros una pacient pel retard diagnòstic de gairebé dos anys d'un càncer de mama, segons ha informat El Defensor del Pacient. Segons la decisió, la dona demandant va concertar una pòlissa d'assegurances amb Mapfre el maig del 2011, i va acudir al centre mèdic per unes lesions que li van aparèixer en la mama esquerra, rebent un diagnòstic un any i onze mesos més tard. Tenint en compte que el metge no està obligat a guarir el pacient, sinó a utilitzar els mitjans adequats per aconseguir-ho, el jutge carrega per una «negligència per omissió» en l'aplicació d'un mitjà curatiu de la dona que al moment dels fets tenia 43 anys, i que ara pateix seqüeles pel retard.

En el procés, se li van practicar proves d'imatge, com mamografies i ecografies, que van revelar signes ecogràfics de malignitat que no van ser correctament valorats. Un any i mig després de la primera visita, el ginecòleg va decidir remetre la pacient a l'hematòleg per estudiar la lesió i, per a llavors, la dona va començar a sentir forts dolors de columna, que més tard van portar a evidenciar una metàstasi de càncer de mama. Segons el jutge, el rellevant és que el metge no va considerar necessària la realització de cap prova complementària, com una biòpsia, i és «la falta de cautela professional on radica la responsabilitat de l'entitat demandada».