Molts ni ho sabien: El recordatori de Sanitat sobre l'oci nocturn

La ministra demana «responsabilitat» perquè les aglomeracions del cap de setmana no es tornin a repetir

Carolina Darias ha recordat aquest dimecres que els locals d'oci nocturn estan obligats a tancar a la una de la matinada mentre no es modifiqui la Declaració d'Actuacions Coordinades (DAC) aprovada el 14 d'agost passat. La ministra de Sanitat ho ha dit després del Consell Interterritorial de Salut, on algunes comunitats autònomes han plantejat la qüestió, com Andalusia, que havia decidit obrir els bars de copes i les discoteques fins a les dues de la matinada.

En aquest sentit, cal recordar que, a Catalunya, el Procicat ha aprovat aquest dimecres el pla de reobertura del sector de l'oci nocturn, que s'aplicarà un cop decaigui l'ordre de tancament del Ministeri de Sanitat, vigent des del passat 14 d'agost.

La ministra demana «responsabilitat» als ciutadans

D'altra banda, Darias també ha demanat «responsabilitat» a la ciutadania perquè les aglomeracions del cap de setmana, un cop anul·lat l'estat d'alarma, no es tornin a repetir. «No hem derrotat el virus», ha subratllat la ministra. Tal com va fer el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, Darias ha manifestat que no li van agradar gens les imatges d'aglomeracions a ciutats com Barcelona o Madrid del cap de setmana.

«Puc entendre les ganes de tornar a la normalitat, però no es pot passar del tot al res», ha subratllat la titular de la cartera estatal de Sanitat. «S'ha acabat l'estat d'alarma, però la pandèmia no. No hem derrotat el virus, estem en vies de fer-ho, però encara no ho hem fet. I estem en un Estat de Dret que té normes. Faig una crida a la responsabilitat», ha afegit.

La decisió sobre la segona dosi als menors de 60 anys vacunats amb AstraZeneca, la setmana que ve

D'altra banda, Darias ha informat que la Comissió de Salut Pública decidirà la setmana que ve què cal fer amb les persones menors de 60 anys de col·lectius essencials que van ser vacunades amb la primera dosi d'AstraZeneca abans que es decidís que el vaccí només es posaria a les persones més grans d'aquesta edat. L'òrgan del Consell Interterritorial de Salut ha estat esperant tant a l'evidència de les pràctiques d'altres països on, per exemple, s'ha optat per posar la segona dosi d'una altra marca, com als resultats d'un estudi impulsat per l'executiu estatal a l'entorn, precisament, d'aquesta opció.

En aquest sentit, la ministra ha lamentat que un hospital privat del País Valencià hagi decidit posar la segona dosi al seu personal de menys de 60 anys amb el vaccí d'AstraZeneca i ha esperat que el govern valencià actuï en conseqüència. «El que faci la consellera tindrà tot el suport d'aquesta ministra», ha indicat Darias, per mostrar, tot seguit, el «màxim rebuig» a l'actitud de l'hospital.


Comentaris

envia el comentari