Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb una parella de jubilats caminant i una mà amb bitllets d'euro

El dia que cobraràs la teva pensió aquest mes, segons quin sigui el teu banc

Si ets pensionista, coneix quan t'abonaran el pagament de setembre

Els pensionistes espanyols estan desitjant cada mes que arribi el moment per cobrar la pensió de jubilació. Una paga que els abona de manera rigorosa la Seguretat Social a través de les diferents entitats financeres.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies, novetats i últimes hores de PENSIONS al WhatsApp!

Tots els pensionistes tenen marcada una data al calendari els 12 mesos de l'any i és aquella en què el banc els abona la pensió corresponent. I en el cas del mes de setembre, és la que tenen més a prop en aquests moments.

El cas és que aquest any 2023 les pensions s'han revalorat de manera notable. I tot gràcies a la reforma de les mateixes per part de José Luis Escrivá, ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions. I és que han pujat un 8,5% des del gener segons l'IPC interanual de l'any passat, 2022.

Apunta bé la data en què cobraràs la teva pensió de setembre

A més, si ens fixem el proper any, la pujada de les pensions estarà propera al 4,7%, segons les últimes dades aportades per Funcas.

Muntatge amb les mans d'una persona gran subjectant bitllets d'euro i un cercle amb un jubilat amb cara de pensatiu
En uns dies, et pagaran la pensió de setembre | Getty Images, Studioroman

Quan entrem a la part final de mes, els pensionistes estan atents a veure en quins moments el seu compte corrent creix. Sobretot, és un abonament molt important en aquests temps en què els preus s'han disparat de manera excessiva.

Tots sabem que la inflació ha deixat molts ciutadans amb una pensió que amb prou feines els arriba per fer front a les despeses més comunes. La cistella de la compra cada vegada és més cara i les factures de llum, sobretot, es paguen amb més dificultats que abans.

I la veritat és que a penes estem a uns dies que s'abonin les pensions del setembre. Però hem de saber que cada pensionista rebrà els seus diners al compte depenent del banc on tingui domiciliada aquesta pensió.

Les pensions contributives es paguen a través del compte corrent

Sigui un banc o una caixa, cadascú sol avançar el dia de pagament, més enllà del que s'ha de complir, segons la Seguretat Social. El cas és que aquest organisme fixa que els imports dels pagaments mensuals han d'estar al compte dels beneficiaris.

O bé a disposició dels mateixos el primer dia hàbil del mes en què s'executa el pagament. Cal apuntar que aquesta gestió s'ha de produir sempre abans del quart dia natural del mes.

Muntatge amb dues persones grans parlant i un cercle amb bitllets d'euro
Coneix de primera mà la data en què cobraràs la desitjada pensió | Getty Images

Alhora, des del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions es posa el focus que les pensions contributives es paguen als seus titulars «a través del compte corrent. Llevat que es tracti de beneficiaris menors de 18 anys o majors incapacitats judicialment».

«En aquest cas, la pensió s'abonarà als qui els tinguin a càrrec seu. Mentre compleixin l'obligació de mantenir-los i educar-los, o a qui tingui atribuïda la guarda o tutela».

Coneix els dies en què els bancs i caixes abonaran la teva pensió al setembre

Com dèiem, la major part dels bancs avancen aquest ingrés. Amb tot, en aquest cas algun d'ells, com Bankinter, realitzarà el pagament el proper divendres 22 de setembre. La resta de bancs i caixes faran l'abonament entre els dies 24 i 26 de setembre, i això que el dia 24 cau en diumenge.

En aquest cas, CaixaBank ordenarà l'abonament del proper 24 de setembre. Així doncs, Abanca, BBVA, Ibercaja, ING, Kutxabank, Banc Sabadell i Unicaja ho faran l'endemà, el dilluns 25 de setembre.

Finalment, ens queda el cas del Banco Santander, que farà l'abonament als pensionistes el dilluns 25 o el dimarts 26 de setembre.