Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Un home s'emporta la mà al capdavant, amb una oficina d'Hisenda al fons, i al cercle, una declaració de la renda

Quina és la data límit per fer la declaració de la Renda, sense rebre una multa

Presentar la declaració fora de termini pot provocar multes, recàrrecs i interessos cap al contribuent

La declaració de la Renda és un document imprescindible per fer comptes amb Hisenda pel que fa a l'IRPF. Aquest és un impost progressiu i directe i s'ha de presentar dins el termini establert per l'Agència Tributària. En cas contrari, hi pot haver multes.

Aquesta és la data límit per presentar la declaració de la Renda

A la declaració de la Renda es presenta una liquidació on es calcula l'import dels impostos que ha de pagar la persona. A aquesta quantitat se li resten els pagaments anticipats que l'interessat ha anat fent durant l'any.

D'aquesta manera, el resultat pot sortir a pagar o tornar. Aquest 2024, la Campanya de la declaració de la Renda, que correspon al 2023 passat, va començar el 3 d'abril i durarà fins a l'1 de juliol.

Com presentar la Renda aquest 2024

En aquesta ocasió només es pot presentar en línia. No obstant això, hi ha assistència per telèfon i presencial. En aquest cas, hauràs de sol·licitar cita a la web de l'Agència Tributària o per telèfon.

Si necessites assistència, podràs sol·licitar-la fins al pròxim 28 de juny. Quan tingueu la cita, podreu obtenir assistència per telèfon per fer la Declaració de la Renda fins a l'1 de juliol. A les oficines, es presenta assistència des del 3 de juny fins a l'1 de juliol.

Calendari de la Declaració de la Renda el 2024

DATATIPUS DE PRESENTACIÓ
3 d'abril – 1 de juliolInternet
7 de maig - 1 de juliolTelèfon (es pot demanar cita del 29 d'abril al 28 de juny)
3 de juny - 1 de juliolPresencial (es pot demanar cita del 29 de maig al 28 de juny)

Quina és la multa per no presentar la declaració si surt a tornar

En cas que oblidis presentar la teva declaració de la Renda dins del termini, podràs enfrontar-te a multes, recàrrecs i sancions. Això canvia segons el resultat del vostre document (a pagar o a tornar).

Si surt a tornar, la multa de l'Agència Tributària és de 200 euros. Es pot reduir a la meitat si no hi ha requeriment de pagament per part d'Hisenda. En cas que l'organisme no compleixi el termini de 6 mesos per pagar, abonarà interessos.

Una oficina amb el logotip d'Hisenda, una dona amb gest de sorpresa i al cercle, uns bitllets d'euro
La multa canviarà si la Renda surt a pagar o tornar | Europa Press, Getty Images

Interessos i recàrrecs a tenir en compte si surt a pagar

Si surt a pagar i la presentes fora del termini, se t'aplicarà un recàrrec que variarà segons el temps que passi des del venciment. Amb un retard entre 3 i 6 mesos, serà del 10%, amb un retard entre 6 i 12 mesos, serà del 15%. A partir d'aquí, serà del 20%.

Així mateix, l'organisme aplicarà interessos de demora del 3,75%. El recàrrec es pot reduir fins a un 25% si no ho recorres i ingresses els diners de forma voluntària. En cas contrari, hi haurà conseqüències pitjors.

A banda de la multa de 200 euros per presentar fora de termini la declaració de la Renda, et pots enfrontar a un recàrrec d'entre el 50 i el 150% del deute. La quantia pot variar segons el perjudici causat o si ets reincident.