Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Karim Benzema amb l'equipació del Reial Madrid

El davanter del Reial Madrid, Benzema, condemnat a presó

Ha estat condemnat a un any de presó (suspesa) pel 'cas Vabuena' i a una multa de 75.000 euros

Benzema s'acaba d'emportar un revés (i dels forts). El davanter francès del Reial Madrid ha estat declarat culpable de complicitat en l'intent de xantatge al seu excompany Mathieu Valbuena amb un vídeo sexual.

Avui s'ha fet pública la sentència, i el Tribunal de Versalles considera que Karim Benzema és culpable. Ho és, bàsicament, per què, segons el tribunal, en la conversa que va tenir amb el seu excompany de la selecció francesa, Mathieu Valbuena, aquest va intentar convèncer'l perquè entrés en contacte amb els xantatgistes.

Karim ha estat condemnat a un any de presó, que ha estat suspesa i que haurà de complir en cas de reincidència, i una multa de 75.000 euros.

Aquesta acció, segons el tribunal, és constitutiva de delicte, ja que va ser «deliberada”. Arran d'aquesta conversa, Valbuena va accedir a pagar el que demanaven els xantatgistes per a evitar que el vídeo sexual es difongués.

Cal destacar que la Fiscalia va sol·licitar contra el madridista la pena de presó més baixa, deu mesos, que finalment han estat dotze. A més, se l'ha condemnat a una sanció econòmica més dura de la que es demanava en primera instància.

 

«Estem atònits per la sentència»

Alhora, l'advocat de Karim Benzema s'ha mostrat molt sorprès per la sentència, i ha assegurat que tant ell com el futbolista estan «atònits”. «El tribunal va indicar clarament que Benzema no estava al corrent de les maniobres preliminars. Estem atònits per aquesta sentència. L'apel·lació és necessària», ha dit.

Amb aquesta resolució, el davanter acaba amb un assumpte que va arrencar ja fa cinc anys. Arran d'aquesta problemàtica, se li van tancar les portes de la selecció francesa (tot i que va participar a l'última Eurocopa).

Benzema ha intentat per tots els mitjans defensar que és innocent, però araa el Tribunal de Versalles ha dit el contrari.

Tot plegat, per a més inri, arriba en un mal moment per a Benzema. I és que la premsa que li és més afí ja ha iniciat la maquinària perquè pugui aixecar la pilota d'or.

Jugarà el Mundial

La decisió judicial no afectarà els plans de futur de Karim Benzema. El president de la federació francesa, Noël Le Graët, va avisar fa tres setmanes que el veredicte del 'cas Valbuena' no afectaria els plans de la selecció amb Benzema. Així doncs, el gal no es perdrà la cita mundialista de Qatar 2022.