Quim Torra, president de la Generalitat, en una reunió del Consell Executiu.

Les escoltes telefòniques revelen insults d'un dels detinguts ahir, David Madí, a Quim Torra

Madí demostra en diverses escoltes la seva influència a Interior

La interlocutòria judicial que va desencadenar les 31 detencions practicades aquest dimecres, 28 d'octubre, en el marc de l'operació Volhov, treuen a la llum informació molt interessant sobre l'entramat empresarial, però també personal, que envolta Carles Puigdemont i el seu relat a l'exili. El text, del jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona del qual és titular Joaquín Aguirre, qui va ordenar l'operatiu de dimecres, assenyala el rellevant paper que jugava David Madí i la clara influència que tenia no tan sols en l'entorn  immediat de Puigdemont, sinó també en el del Govern.

Insults molt contundents a Torra i una clara influència a Interior

En una de les converses telefòniques intervingudes per la Guàrdia Civil, Madí diu que Torra és «un subnormal polític profund». En una altra de les interlocucions escoltades pels agents, Madí assegura que els Mossos «estarien al nostre costat» en cas d'independència de Catalunya i treu pit de la seva influència al Departament d'Interior. Madí assegura que ha treballat per crear «una unitat clandestina especialitzada en contraespionatge i en el desenvolupament d'una plataforma de criptomoneda que, un cop acceptada per la Generalitat, garantiria estabilitat i permetria eludir el control de l'Estat en els moviments de capital amb el suport de Rússia».

Quan el 3 de setembre el president Torra va cessar Miquel Buch i el seu número 2, Brauli Duart, David Madí va assegurar en una conversa telefònica que «Torra se'ls 'folla' perquè li han portat la contrària o no li han deixat fer les seves animalades». En ser nombrat Miquel Sàmper com a relleu, Madí torna a posar de relleu la seva influència al departament, demanant «que no es faci res fins que el conseller Sàmper parlés primer amb ell». «Cal explicar-li moltes coses a nivell de persones de confiança i de tot», diu Madí en una de les converses telefòniques intervingudes.

Madí, investigat per presumptes delictes de malversació de fons públics, prevaricació, tràfic d'influències, blanqueig de capitals i desordres públics, mostraria així el seu fort ascendent sobre el Govern i la seva aversió a Torra.