Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Imatge de la platja de la Nova Icària de Barcelona durant l'estiu de 2020, amb diversos banyistes i un vehicle de la Guàrdia Urbana

Dràstica decisió de Barcelona amb les seves platges per la Covid-19

Aquest és el segon estiu consecutiu que hem de conviure amb la pandèmia de la Covid

S’apropa el segon estiu que s’haurà de conviure amb el coronavirus, encara que aquest any la situació està més estudiada i la pandèmia es manté estable a gran part del país. Ara com ara sorgeixen molts dubtes sobre l’ús de la mascareta en espais oberts –com la platja o la naturalesa-, i l’Ajuntament de Barcelona està començant a donar pistes sobre les normes que haurem de seguir aquest estiu.

Així, la capital catalana assegura que controlarà l’aforament de les platges i les tancarà quan sigui necessari, és a dir, quan hi hagi una ocupació «molt alta» que no permeti mantenir la distància de seguretat. Tot i això, i tal com avança ‘betevé’, la intenció és deixar-les tancades el mínim de temps possible per poder redistribuir els usuaris en altres punts.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

De la mateixa manera, l’Ajuntament de Barcelona ha confirmat que per ara no utilitzaran càmeres de seguretat per vigilar la zona, sinó que es farà amb vigilants a peu i amb l’ajuda de la Guàrdia Urbana si fos completament necessari.

Torna el semàfor dels aforaments per evitar aglomeracions

Per altra banda, la ciutat comtal també planeja delimitar les zones en les quals les persones podran practicar esport. Si bé asseguren que si les platges es troben mig buides no suposarà cap problema i no seran tan estrictes, en un principi els esportistes només podran exercitar-se a les patges de Sant Miquel, Somorrostro, Nova Icària i Bogatell. Tot i això, la manera de controlar l’entrada serà a través d’informadors que es trobaran a les platges mencionades, fet que suposa que tindrà molt a veure l’afluència de les platges en aquell moment.

De manera similar a l’any passat, l’Ajuntament ha activat un control d’aforament en forma de semàfor que determinarà les diferents fases d’ocupació de la platja. Però, què signifiquen els colors escollits i quines restriccions s’imposen?

Si la platja en qüestió té un indicador verd, significa que la seva ocupació és baixa (menys del 40%) i encara es pot entrar. Si l’indicador és de color groc, l’ocupació és normal (entre un 40 i un 60%).

Per altra banda, els indicadors preocupants són els de color taronja i vermell. El color taronja significa ocupació alta (entre el 60 i 80%) i es recomana anar a altres platges de menys afluència. Finalment, l’indicador vermell es trasllada a ocupació molt alta i el més probable és que no es deixi accedir a la platja en qüestió.

Totes les dades actualitzades sobre les situacions de les platges de Barcelona es poden consultar a la web municipal de platges.