YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Fortes declaracions de Villarejo sobre l'atemptat a la Rambla de Barcelona

El jutjat penal número 8 de Madrid ha iniciat el primer judici contra l'excomissari policial

José Manuel Villarejo en un programa a La Sexta.
José Manuel Villarejo en un programa a La Sexta. | Europa Press

El comissari policial jubilat, actualment en presó preventiva, José Manuel Villarejo, s'enfronta des d'aquest divendres, 15 de gener, al seu primer judici. La Fiscalia Provincial de Madrid sol·licita per a ell dos anys de presó, un pel delicte de denúncia falsa, i un altre pel delicte de calúmnies contra el que va ser director del Centre Nacional d'Intel·ligència, Félix Sanz Roldán.

En el marc de la seva declaració, Villarejo ha sorprès amb les seves paraules sobre la informació de què diposaven les autoritats policials prèvies a l'atemptat del 17 d'agost de 2017 a la Rambla de Barcelona. El comissari jubilat ha explicat que el CNI va rebutjar una font marroquina que alertava d'un risc d'atemptat a Barcelona en considerar que «no era fiable». D'aquesta manera, segons Villarejo, les autoritats diposaven d'informació prèvia a la comissió dels atemptats a la ciutat de Barcelona, unes paraules molt sonades que aixecaran polseguera i que posen en un clar compromís les autoritats policials espanyoles.

Villarejo s'enfronta al seu primer judici

En aquest judici contra el comissari, el primer que se celebra contra ell, la Fiscalia Provincial de Madrid sol·licita, com ja s'ha dit, dos anys de presó. L'advocat en el torn de qüestions prèvies ha demanat que fos el propi Villarejo qui en la seva condició d'acusat i advocat pogués exercir aquest dret a conduir ell les seves intervencions. A més sol·licitava que s'alterés l'ordre de declaracions per declarar l'últim després de conèixer els testimonis de càrrec ja que així «facilitaria l'aclariment de la veritat».

El jutge Jesús de Jesús ha rebutjat les qüestions prèvies, i respecte que fos el mateix acusat qui exercís d'advocat ha indicat que si bé hi ha el dret de l'acusat a interrogar per si mateix, la norma apunta que també es pot realitzar a través del seu representant, per la qual cosa no hi ha indefensió. El fiscal ha puntualitzat a més que Villarejo, que s'ha personat amb una màscara amb la bandera d'Espanya, en estar assegut a la vista al costat del seu advocat, podia suggerir al seu portaveu les qüestions i preguntes que considerés pertinents.

Entre altres qüestions prèvies, l'advocat de Villarejo també sol·licitava la suspensió de la sessió plenària del judici per falta de temps per preparar-se atès que el temporal de neu Filomena li havia impossibilitat visitar el seu client a la presó d'Estremera, al que ha respost el jutge que no la seva petició no s'esqueia. El fiscal ha recordat que l'escrit d'acusació data de principis de 2019 per la qual cosa el lletrat ha tingut temps de sobres per preparar la vista. Després d'aquestes qüestions prèvies, el judici ha arrencat amb la declaració de Villarejo a preguntes de Fiscalia i Advocacia de l'Estat.


Comentaris

envia el comentari