L'escut del Barça a la sortida del túnel de vestidors del Camp Nou

El Barça decideix ajornar les eleccions previstes per al 24 de gener

La data prevista per als comicis era el proper 24 de gener

Les eleccions a la presidència del FC Barcelona que s'havien de celebrar el pròxim 24 de gener, seran finalment ajornades perquè el Procicat no permet saltar-se el confinament municipal perquè els socis puguin exercir el seu dret a vot. Això, segons ha explicat el diari 'La Vanguardia', deixaria sense possibilitat de votar uns 60.000 socis del club només a l'àrea metropolitana de Barcelona. 

Segons explica el diari esportiu 'Mundo Deportivo', durant la trobada d'aquest matí, el Barça, representat pel president de la Gestora, Carles Tusquets, i el CEO, Òscar Grau, s'ha posat sobre la taula la possibilitat d'autoritzar el vot per correu, que la Llei de l'Esport no permet actualment. L'entitat ha demanat a la Generalitat la modificació de la llei per tal que el club tingui cobertura legal per autoritzar el vot per correu ordinari en les eleccions, un tràmit que pot endarrerir els comicis un mes i mig o dos mesos.

Fonts del Govern han explicat que en els pròxims dies respondrà l'entitat sobre la viabilitat d'aquesta petició.

Reunió amb els candidats aquesta tarda

La decisió de posposar els comicis s'ha pres després d'una trobada telemàtica celebrada aquest matí entre la Generalitat, el Procicat i la Junta Gestora del club. Ara, l'entitat ho comunicarà als tres candidats a la presidència —Víctor Font, Joan Laporta i Toni Freixa— i es buscarà una nova data. En aquest sentit, cal recordar que Font i Freixa eren partidaris de retardar la celebració de les eleccions fins que hi hagi una millora en la situació epidemiològica, mentre que Laporta, el gran favorit, volia celebrar els comicis tant sí com no.

Precisament, aquesta tarda hi ha prevista una reunió entre la Junta Gestora i els tres candidats a la presidència, on traslladaran la impossibilitat de celebrar les eleccions, es debatrà una nova data per citar els socis amb les urnes i també es posarà sobre la taula abordar el fitxatge aquest mes de gener del central del Manchester City, Eric Garcia. Abans d'aquesta trobada, Carles Tusquets informarà la Junta Electoral del resultat de la reunió amb la Generalitat i el Procicat.