Delicada situació a Barcelona: Hi ha més de 30 rebrots a la ciutat

Els districtes de Sants-Montjuïc i l'Eixample apleguen la majoria de casos

Pla general de Barcelona, amb la Torre Mapfre al fons, vista des de dalt de tot de Sarrià
Els districtes de Sants-Montjuïc i l'Eixample apleguen la majoria de brots de coronavirus | ACN

La regidora de Salut de l'Ajuntament de Barcelona, Gemma Tarafa, ha informat que Barcelona té actualment 33 rebrots de Covid-19, però que la preocupació no és només per un brot d'una zona concreta «sinó per la capacitat de detecció prèvia».

En una roda de premsa telemàtica aquest divendres, juntament amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, Tarafa ha informat que, dels 33 rebrots actuals, es dona «un augment una mica més gran» en els districtes barcelonins de Sants-Montjuïc i de l'Eixample.

La regidora s'ha unit a la reivindicació de l'alcaldessa Ada Colau, en considerar que el nombre actual de controladors dels rebrots és insuficient -diu- i ha defensat la importància del «seguiment, vigilància i rastreig del virus» per controlar-los. Tarafa ha insistit també en la importància de seguir les mesures anunciades pel Procicat, perquè creu que la ciutadania «s'ha relaxat» en els àmbits d'oci o de retrobaments amb familiars i amics.

«S'ha de recordar que el virus encara viu avui dia entre nosaltres; hem de seguir actuant i sent conscients», ha dit, i recorda que en cap cas aquestes mesures han de substituir els sistemes de vigilància.

 

L'evolució dels casos a Barcelona ciutat

Segons les darreres dades de Salut, a la ciutat de Barcelona, els casos confirmats per PCR o epidemiològicament han augmentat en 215 respecte a l'últim balanç, arribant als 18.579. D'aquests, 8 estan classificats de moment en el dia 17 de juliol, 97 en el 16 i 179 en el 15. Si se sumen tots els casos dels últims 8 dies, comptant alguns ja registrats d'aquest divendres, Barcelona ciutat n'ha registrat un total de 821, sense comptar els tests serològics. Des de l'inici de la pandèmia, comptant també tests serològics, s'han reportat 22.202 a la capital catalana. Pel que fa a les defuncions, a Barcelona ciutat han mort 4.274 persones.

Regió metropolitana sud

Pel que fa al conjunt de la regió metropolitana sud, ha sumat 137 nous casos respecte a l'últim balanç de confirmats per PCR o clínicament, amb un total de 13.010. D'aquests, 31 són del 16 de juliol, 122 del 15 i 157 del dia 14. Si se sumen tots els casos dels últims 7 dies, la regió n'ha registrat un total de 621, sense comptar els tests serològics. Des de l'inici de la pandèmia, incloent-hi en aquest cas proves serològiques, s'han registrat en aquesta regió 14.897 casos. Per una altra banda, han mort 2.361 persones.


Comentaris

envia el comentari