ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma gairebé 20.000 nous contagis i 401 defuncions més per coronavirus

Només es podrà demanar Uber i Cabify amb mínim sis hores d’antelació

La Generalitat aprovarà durant els pròxims dies dos decrets llei que podrien provocar el tancament definitiu de les llicències VTC

La Generalitat obligarà a demanar Uber i Cabify amb mínim sis hores d'antelació
La Generalitat obligarà a demanar Uber i Cabify amb mínim sis hores d'antelació | Cedida

 

El Govern aprovarà durant els pròxims dies dos nous decrets que modificaran la llei catalana de transport i influiran una nova limitació a l’activitat de les empreses VTC, tal com ha afirmat ‘Teknautas’, qui ha tingut accés als documents oficials.

Un cop entri en vigor aquest nou decret només es podrà demanar un Uber i un Cabify si es reserva amb entre sis i dotze hores d’antelació. Aquesta mesura, impulsada personalment pel conseller de Transport, Damià Calvet, serà anunciada durant els pròxims dies i podria suposar el tancament definitiu d’ambdues ampliacions a Catalunya.

Els decrets s’aprovaran abans de final de mes

 

Aquests nous dos decrets llei seran aprovats havans del 25 de gener. El primer d’ells habilita a tots els ajuntaments de la comunitat autònoma a regular les VTC; l’altre habilita a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), organisme amb regulació jurídica propi, amb la intenció d’evitar que les noves mesures puguin ser tombades judicialment.

En un document intern de l’AMB, l’organisme reconeix que hi ha un «compromís de la Generalitat de Catalunya d’aprovar un decret llei el més ràpid possible» i «traspassar a la legislació catalana les noves normes en matèria de transport de viatgers i de vehicles en llogar com conductor, reconeixement la competència de les administracions locals i l’AMB». El que es tradueix com una regulació fortament restrictiva contra les VTC.

 
Imatge d'una manifestació l'any passat a Barcelona contra Uber i Cabify
Els vehicles estaran obligats a dur un aparell electrònic amb el qual enviaran a cada moment els seus moviments  | CatalunyaDiari.cat

 

El vehicle s’haurà de demanar amb entre sis i dotze hores d’antelació

La principal barrera que imposarà la Generalitat és la necessitat de demanar un Uber o un Cabify amb, com a mínim, sis hores d’antelació, però tampoc podrà superar més de dotze hores. A més, tant els cotxes com els serveis que realitza cada cotxe s’hauran de registrar en un servei habilitat per l’AMB. Els vehicles estaran obligats a dur un aparell electrònic amb el qual aniran enviant a cada moment els seus moviments i serveis contractats.

L’AMB inclourà també noves restriccions a les VTC, encara per definir, per motius mediambientals, així comexigències en matèria de contractació laboral i seguretat social. Al document també senyalen que «s’haurà de determinar condicions com els horaris, els registres de serveis, les condicions de precontractació  i transparència en les tarifes aplicades».

Aquest últim punt obligarà a Uber i Cabify a fer públics els seus algoritmes i sistemes de preus dinàmics per enviar a l’Administració els detalls de com i per què calculen els preus de cada trajecte.


Comentaris

envia el comentari