Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
L'AECC prepara cada any unes colònies per a fills de pares i mares amb càncer amb el fi d'ajudar-los entendre la situació que viuen

Exigeixen el comiat d'una metgessa per no atendre una pacient en català

Santiago Espot, en companyia d'altres persones, ha acudit al CAP de les Corts per denunciar els fets | Diverses personalitats asseguren que la queixa és inadmissible

El grup catalanista va acudir al CAP de les Corts per exigir que rescindeixin el contracte d'una metgessa per no parlar en català
El grup catalanista va acudir al CAP de les Corts per exigir que rescindeixin el contracte d'una metgessa per no parlar en català | GSV

 

El Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB) ha detectat un acte d'escarni públic «inadmissible» cap a una metgessa que va dirigir-se a una pacient i la seva filla discapacitada en castellà. Segons relata 'Crónica Global', un dels mitjans que se n'ha fet ressò a banda de 'Libertad Digital',  un grup d'independentistes va exigir al departament català de Salut que acomiadés la doctora  —que té un contracte interí a urgències del CAP de les Corts— per una presumpta discriminació catalanofòbica. El succeït va provocar descontent a les xarxes, on va proliferar una intenció, ja materialitzada, de protestar a favor de la pacient i «assetjar» la professional mèdica.

Així mateix, tal com es pot veure en el vídeo al qual ha tingut accés 'Crónica Global', el grup, comandat per Santiago Espot —mediàtic per la seva irreverència extremista—, va acudir al centre mèdic per reclamar que l'hospital prescindís de la metgessa. Espot, que assegura que l'«humiliada» va presentar una queixa i «encara no se l'ha respost», dicta que l'actitud de la professional «vulnera l'article 33 de l'Estatut». En la seva defensa, el director del centre mèdic, a banda de desmentir l'acusació d'Espot i el seu grup, assenyala que  només existeix una versió dels fets hegemònica.

Rivera
Albert Rivera ha titllat l'acció d'Espot de «radical» i «totalitarista»   | Catalunya Diari

 

Les defenses a favor de la metgessa

En declaracions al mitjà, Álex Ramos, secretari general del sindicat de metges Simecat, assegura que, tot i que la pacient té dret a ser atesa en ambdues llengües, no hi ha requisit que obligui un treballador amb contracte interí o eventual a parlar en català.

En la mateixa línia, Jaume Padrós, el president del COMB i exdiputat al Parlament, ha trencat una llança a favor de la metgessa i ha recordat: «Ja em vagi manifestar en nom del Col·legi que aquest tipus d''escraches' són inadmissibles. Sense judicis paral·lels. Si hi ha alguna queixa, tan sols la pacient o el seu tutor, donat el cas, són les persones vàlides per vehicular-les mitjançant un mètode garantista». Padrós ha tret ferro a l'enfrontament dient que els que han protestat «viuen de crear un fals conflicte que acaba sent pintoresc i lamentable».

Albert Rivera, el president de Ciutadans, ha batejat la reacció dels nacionalistes de «totalitarisme pur». «Uns radicals separatistes assetgen al director d'un centre de salut perquè una doctora va atendre en castellà a una pacient. Aquesta gent no pot campar al seu aire. L'Estat ha d'actuar per protegir la llibertat de tothom. Prou», remarcava en el seu compte de Twitter.

Silenci al Govern

D'altra banda i segons critica el mitjà, la consellera de Salut, Alba Vergés (ERC), no ha volgut fer cap declaració al respecte.

També et pot interessar...