Polèmica vacunació de la Guàrdia Civil a Catalunya: demanen la dimissió d'Argimon

Denuncien que s'ha prioritzat immunitzar els Mossos d'Esquadra per «raons ideològiques»

La vacunació dels policies nacionals i guàrdies civils a Catalunya està portant cua. Salut retardarà la immunització dels majors de 70 anys per vacunar els agents, per ordre de la justícia. En aquest sentit, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, assegurava aquest dimarts que el departament complirà l'ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que ha donat 10 dies perquè la taxa de vacunació de policies nacionals i guàrdies civils que presten servei a Catalunya assoleixi la que tenen els Mossos d'Esquadra.

Això sí, Argimon avisava que, com dèiem, es veuran obligats a endarrerir vacunacions de «gent de 70 anys». El secretari negava rotundament que els professionals sanitaris hagin «discriminat» els agents dels cossos de seguretat i subratllava que es dona «cura» i «assistència» a tothom per igual. «Ni per raons d'edat, ni de gènere, ni de creença, ni de res, ens és igual quina professió tenen», afirmava.

Argimon considera que s'ha «polititzat» el tema i creu que ho ha de resoldre el responsable d'haver-ho fet. «Prou complicat és tot això perquè ara ens hàgim d'adaptar també a criteris judicials», lamentava aquest dimarts. Precisament, el secretari de Salut Pública recordava que s'està vacunant per edats, segons el criteri de «l'estratègia nacional». «Si ens dediquem a vacunar personal essencial, deixarem de vacunar gent de més de 60 o 70 anys», insistia.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Demanen la dimissió d'Argimon per «posar la policia espanyola en el punt de mira»

Ara el portaveu de C's al Parlament, Nacho Martín Blanco, demana el cessament o la dimissió del secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, per haver dit que el compliment de la sentència del TSJC suposarà endarrerir la vacunació dels ciutadans de més de 70 anys. «Són declaracions inadmissibles, intentant intoxicar la vida pública i intentant posar la Guàrdia Civil i la policia espanyola en el punt de mira», ha afegit Martín Blanco en una entrevista a 'Ràdio 4 i la 2'. 

Martín Blanco considera que les declaracions d'Argimon són «crispació» i posen «a la picota» uns «col·lectius essencials» com són la Guàrdia Civil i la policia espanyola.  A més, el diputat sospita que darrere la baixa vacunació hi ha una «raó ideològica» i posa en dubte els arguments tècnics.

C's denuncia que s'ha prioritzat la vacunació dels Mossos

Després que el Govern hagi argumentat que es va començar a vacunar més tard aquests cossos policials perquè no tenien el cens, el diputat de C's ho ha posat en dubte. «És curiós que els motius tècnics només afectin la Guàrdia Civil i la policia espanyola i no els Mossos», ha afirmat.
Segons ha explicat, va ser C's, a banda dels sindicats policials dels dos cossos, qui va denunciar la baixa vacunació dels cossos policials espanyols a Catalunya a la delegada del govern espanyol, Teresa Cunillera. I, segons ha dit, a partir de llavors el govern espanyol va «prendre cartes en l'assumpte».El portaveu de C's ha afirmat que els partits independentistes han tingut propensió per «menystenir» la policia nacional i la Guàrdia Civil i ha assenyalat un tuit de l'expresident Carles Puigdemont que, segons Martín Blanco, pot ser delicte d'odi. Puigdemont va afirmar que els qui van agredir ciutadans al crit de 'a por ellos' continuen privilegiats i protegits pel sistema espanyol, en referència a la decisió del TSJC sobre la vacunació. El diputat ha assegurat que el seu partit està valorant la possibilitat de denunciar Puigdemont per aquest tuit, que ha considerat «discurs d'odi».


Comentaris

envia el comentari