Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
L'Exèrcit espanyol s'encarrega de desinfectar les residències

Demanen investigar una residència del Barcelonès on van morir 90 avis durant la pandèmia

L'Associació del Defensor del Pacient ha presentat la sol·licitud a Fiscalia

L'Exèrcit espanyol s'encarrega de desinfectar les residències
Un efectiu de l'Exèrcit espanyol desinfectant una residència. | ACN

Les residències han estat l'escenari d'autèntics drames durant la pandèmia del coronavirus  viscuda els darrers mesos, i en els propers s'espera que siguin diverses les reclamacions dels familiars que, durant la crisi, han vist com malauradament alguns dels seus familiars perdien la vida. Aquest mateix dijous, transcendia que el veí de Tarragona Ángel Juárez reclamava 150.000 euros a la Generalitat  per la pèrdua de la seva mare a causa de la pandèmia el passat 16 d'abril.

El cas de la residència Matacàs de Sant Adrià del Besòs, amb 90 avis morts durant la pandèmia

En les darreres hores també ha saltat a la llum pública una altra reclamació, que en aquest cas ha fet arribar Carmen Flores, presidenta de l'Associació del Defensor del Pacient, a la Fiscalia Superior de Catalunya. Es tracta del cas de la residència Matacàs de Sant Adrià del Besòs, al Barcelonès, on durant la pandèmia han mort fins a 90 avis, segpns informa 'Crónica Global'.

La demanda sol·licita esbrinar perquè la direcció d'aquest centre, que és privat, no va traslladar els residents malalts a un centre hospitalari. Les famílies volen saber si la residència Matacàs de Sant Adrià del Besòs  va incórrer en alguna negligència durant la gestió de la crisi sanitària.

Possibles negligències i falta de comunicació amb les famílies

A banda de les possibles negligències, que ara la Fiscalia  haurà de decidir si investiga, els familiars també denuncien que no se'ls va comunicar la situació que s'estava vivint a la residència durant la crisi del coronavirus.

Així, només van saber a mitjan mes de març que hi havia dos avis infectats, un dels quals a l'hospital i un altre aïllat, de manera que els van dir que tot estava  «controlat». En les següents setmanes, segons les famílies, les comunicacions telefòniques eren impossibles: o no els agafaven el telèfon o els prometien trucades que mai no arribaven.