Laporta i la plantilla muntatge

La revolució del barcelonisme que ha fet canviar d'opinió a Laporta

Xavi li ha demanat a Laporta el mateix que l'afició

El barcelonisme dona suport a la directiva del Barça. Al principi, amb la marxa de Messi es va perdre molta il·lusió.

A mesura que ha anat arreglant assumptes, Laporta s'ha guanyat el suport. Socis i fans valoren la seva labor com a president i les decisions que ha pres positivament.

"El Barça va per damunt de qualsevol jugador"

Quan Laporta parla, deixa molts titulars. Per sort per al Barça, Laporta és transparent i fa rodes de premsa sovint. De fet, al gener, va comparèixer als mitjans més de quatre cops.

Joan Laporta roda de premsa Adama
Laporta a la presentació d'Adama Traoré | Europa Press

En aquestes aparicions ho va deixar molt clar amb Ousmane Dembélé: les conversacions són inexistents.

Des del Barça van oferir una oferta de renovació a Dembélé el passat desembre. L'oferta, segons les paraules de Joan Laporta, era una bona oferta. Laporta va declarar que el mateix jugador havia admès la qualitat de l'oferta.

El problema amb Ousmane Dembélé ha estat el seu agent. Les relacions del Barça amb el jugador s'han tancat per les pretensions desorbitades que demanava l'agent.

Veient el panorama desolador amb la renovació, Laporta va decidir tancar les negociacions. Volia vendre al jugador a l'estiu per treure benefici per ell. I l'entorn i el jugador van declinar una oferta de la Premier League.

Sembla que Dembélé té intencions d'anar al PSG. Gratuïtament, sense deixar cap benefici al Barça.

Les lesions l'han condemnat

La insatisfacció de l'afició no és per la no renovació, és pel tracte que ha tingut el francès. Dembélé fa 4 anys que és al Barça i ha estat més temps lesionat i de recuperació que jugant. 4 anys els quals no ha demostrat la seva qualitat i si ho ha fet, ha sigut molt intermitent.

També són 4 anys que ha estat cobrat un dels salaris més alts de la plantilla. Al nivell dels capitans del Barça.

Ousmane Dembélé a la banqueta
Ha fet 31 gols amb la samarreta blaugrana | Europa Press

És cert que, a hores d'ara, és un dels millors jugadors de la plantilla. A l'afició semblava no importar gens la qualitat de l'extrem, importava més el Barça. Dembélé ha gestionat molt malament la situació amb el club i les seves paraules per Instagram no van ser suficients.

Laporta es va quedar atònit amb la reacció

El primer partit que tenia el Barça al Camp Nou va ser contra l'Atlètic de Madrid. Quan el seu nom va sonar per megafonia, es va xiular. Per sort aquell dia, no va sortir al terreny de joc.

Xavi, després del 4-2, va parlar sobre Dembélé. Demanava que l'afició no el xiulés perquè és "un dels nostres" fins a final de temporada.

Doncs bé, contra el Napoli va arribar el moment que tothom esperava: la sortida al terreny de joc de Dembélé. El Camp Nou no va dubtar en xiular el moment.

Laporta no s'esperava el que va vindre després. Ousmane Dembélé va demostrar la seva superioritat i la seva qualitat i el Camp Nou va aturar de xiular. De sobte, tothom apreciava el joc del 7 del Barça.

Va ser el jugador que més perill creava al terreny de joc dels 22 jugadors. I amb això va convèncer al Camp Nou per no ser xiulat mentre juga.

És possible la seva renovació?

El gest de l'afició que ha fet cas a Xavi, ha agafat a Laporta de sorpresa. El president no volia negociar amb el jugador, però Dembélé fa mèrits per convèncer a Laporta.

Segons el president, si Ousmane vol renovar, ha de parlar el seu agent amb el Barça. Ara bé, veient com millora l'equip al camp amb ell, potser s'ha pensat tornar a les negociacions. 

Quan tothom pensava que havia acabat l'assumpte de Dembélé, es torna a reanimar.