Una botiga d'animals de Barcelona venia il·legalment un caiman de més d'un metre de llargada

L'animal, d'uns 110 cm, es considerat potencialment perillós i està prohibida la seva venda i tinença

caiman
El caiman estava a la venda en una botiga especialitzada en rèptils | Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra han denunciat administrativament una botiga d'animals de Barcelona per vendre un caiman considerat una espècie potencialment perillosa. L'establiment, especialitzat en rèptils, s'afronta a una possible sanció per la comercialització i la tinença d'aquesta mena d'animals. 

Concretament, es tracta d'un espècimen de caiman d'ulleres (Caiman crocodilus) d'uns 110 cm de longitud. Els propietaris no disposaven de tota la documentació exigida per a la seva venda. Els agents de la Unitat Regional de Medi Ambient de Barcelona van comisar l'animal i el van traslladar al Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC). 

La seva venda i tinença està prohibida

La policia catalana ha recordat que la tinença i venda d'aquesta espècie de rèptil està prohibida per la seva perillositat però també perquè està protegit per tractats i convenis internacionals.L'acta de denúncia ha estat presentada davant la seu catalana de Duanes i l'Oficina de Protecció d'Animal de l'Ajuntament de Barcelona.

Els Mossos han volgut recordar que per la venda d'animals exòtics, que puguin de comercialitzats de manera legal, és necessari tenir un document d'informació. Aquest ha de recollir sobre les característiques de cada animal, les seves necessitats, condicions de manteniment, i tractament sanitari, entre altres aspectes. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari