Usuaris denuncien els marejos provocats per la línia del Vallès de FGC

Fa anys que la companyia rep queixes i apunten a un «efecte acordeó» dels nous trens

Comença a ser una preocupació cada cop més estesa  entre els usuaris dels Ferrocarrils de la Generalitat el fet de poder-se marejar durant els trajectes. Des de fa anys,  sobretot aquells que utilitzen la Línia del Vallès, que uneix les principals ciutats d'aquesta comarca amb Barcelona, denuncien aquest fet a les xarxes socials.  

Són habituals els missatges a plataformes com Twitter on es detallen les males experiències viscudes en aquests trens, cosa que no passa amb els combois de Rodalies. Moltes persones arriben a denunciar que en més d'una ocasió han estat a punt de vomitar i que per aquest motiu opten per fer  el servei prestat per Renfe o, fins i tot, el cotxe particular.  

Uns vagons «acordeònics», la possible causa  

Els passatgers no tenen clar que provoca aquestes nàusees però des de FGC van arribar a obrir una investigació per aclarir els fets. El director general, Pere Calvet, explicava a 'La Vanguardia' que fa quatre anys es van incrementar les queixes amb un canvi dels vagons. Els nous eren «acordeònics», fet que els va dur a realitzar un estudi per si «havia canviat alguna cosa que afectarà l'experiència de l'usuari». 

Finalment no van trobar cap dada que així ho indiqués i van concloure que calia estudiar «la part subjectiva dels passatgers». La conclusió a la qual es va arribar és que «l'efecte acordeònic» dels nous vagons feia que els usuaris veiessin que el vehicle es mou en totes direccions i que se sentin marejats. Confirmaven així les sensacions d'alguns usuaris.          

  

El recorregut tampoc beneficia aquesta línia 

A aquests nou vagons es podria sumar un antic problema molt conegut entre els usuaris del 'metro del Vallès'. Els FGC que surten des de Barcelona cap a Terrassa, Sabadell o Sant Cugat han de travessar la part alta de la ciutat, inclòs un llarg tram per la serra de Collserola. Aquest factor fa que el traçat sigui molt més agressiu que el de Rodalies, les línies del qual circulen pel tram de Montcada.