Imatge d'arxiu d'un helicòpter

Temerari vol d'un helicòpter sobre Catalunya, de la manera més perillosa

Els Mossos han denunciat el pilot per saltar-se una llei de 1997

Els veïns de Barcelona van poder sentir un fort soroll al cel el passat 12 de novembre.  Es tractava d’un helicòpter d’un sol motor que va sobrepassar la capital catalana al voltant de les 10 del matí del passat dijous.

Tot i que el recorregut va ser breu, els Mossos d’Esquadra van haver d’iniciar una investigació sobre aquest helicòpter que va sobrevolar Barcelona, ja que aquest acte està prohibit des de l’any 1997.

Està prohibit sobrevolar Barcelona amb aparells d’un motor

La raó de la prohibició és senzilla: cap aparell de només un motor pot sobrevolar una zona poblada com Barcelona, ja que en cas d’avaria provocaria un accident segur sobre la ciutat. Així, només aparells de dos o més motors poden sobrevolar ciutats tan poblades com la capital catalana.

Segons van poder saber els Mossos, l’helicòpter provenia de Mallorca i portava una bandera alemanya mentre sobrevolava la ciutat comtal. En concret, els ocupants van passar per damunt de les zones marítimes de la ciutat, com són Glòries o Poblenou, i després van tornar al mar.

El pilot, de nacionalitat alemanya, ha estat denunciat

Segons van informar els agents i ha compartit el digital ‘El Caso’, l’helicòpter provinent de Mallorca era un Robinson R-44 Raven II amb matrícula D-HAAX. Els dos ocupants eren de nacionalitat alemanya i un d’ells era instructor de vol. El pilot ha estat denunciat per sobrevolar la ciutat amb un helicòpter d’un sol motor.