Denuncien haver rebut diners de la SEPE quan la seva empresa no ha aplicat cap ERTO

Denuncia que hi ha persones que necessiten l'ERTO i no l'han rebut

Façana d'una oficina de Treball de la Generalitat de Catalunya
«He cobrat 1.200 euros del SEPE a principis d'aquest mes com si estigués en un ERTO» | CatalunyaDiari

La crisi sanitària està portant pel camí de l'amargura a molts altres sectors. Els més damnificats i que problemes estan patint són els afectats pels ERTOs. Ja vam poder veure com estaven havent-hi alguns desajustos, com ara el pagament d'un dels afectats de només 0,28 € després de dos mesos sense cobrar res

Ara, 'RAC 1' ha pogut conèixer una nova situació peculiar i mal gestionada per part de la SEPE. Ha estat una ciutadana de l'Hospitalet de Llobregat, Jèssica Centelles, la qual ha denunciat els fets a la ràdio: aquesta, la qual és conductora d'autobusos, assegura que ha cobrat diners d'un ERTO, una mesura la qual la seva empresa no ha aplicat. Així doncs, ha obtingut uns diners que no li són corresposts.

«Hi ha famílies que necessiten aquests diners»

Encara que l'empresa on treballa va intentar aplicar un ERTO, al final no es va fer efectiu. Tot i això, «he cobrat 1.200 euros del SEPE a principis d'aquest mes com si estigués en un ERTO. Hem cobrat tota la plantilla», declarava la conductora d'autobús. «Aquests diners no són nostres, i la meva indignació és que hi ha famílies que necessiten aquests diners». 

«Tinc companys que ells han cobrat l'ERTO que no els pertoca i la seva parella, que sí que hauria d'haver cobrat, no ha rebut ni un euro». La veïna de l'Hospitalet explica que «a la vida laboral estàvem actius alhora al SEPE i a la nostra empresa», encara que en cap moment s'apliqués l'ERTO. Arriba fins a tal punt la confusió que «a alguns companys els han trucat del SEPE per preguntar quants fills tenen a càrrec per ajustar la prestació». 

Ara el problema el tenen ella i els seus companys

Centelles ha volgut mostrar una clara indignació, ja que ara el problema el tenen ella i els seus companys, perquè han de tornar els diners que no li pertocaven. Segons explica, des del SEPE els han explicat que «hem d'avisar el banc perquè tornin els diners i, si no els tornem, ens enviaran una carta requerint que tornem els diners», encara que «hi ha bancs que ens diuen que no saben com fer-ho». 

A banda d'això, assegura que tot plegat està sent molt complicat: «la gimcana que hem de fer on t'arriben les notificacions» és impressionant. «M'he canviat de pis cinc vegades i ha arribat la notificació que m'havien pagat la prestació a casa els meus pares». «Em va arribar la mateixa carta quatre vegades per dir-me que havien acceptat l'ERTO quan, en realitat, no havia estat així».


Comentaris

envia el comentari