Fernando Simón, durant una roda de premsa el 3 de maig de 2020

Simón confirma quantes persones es contagien per contacte directe amb un infectat per coronavirus

En els últims set dies hi ha hagut un total de 276 persones contagiades

La Covid-19 segueix sent un dels principals temes de conversa entre la població espanyola. Tant és així, que segueixen preocupant les dades de morts  i contagiats. Aquest divendres 29 de maig el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries,  Fernando Simón, va fer l'habitual balanç diari del coronavirus on va detallar que s'havien assolit els 27.121 morts, dos més que el dia anterior, i 187 casos diagnosticats el dia previ.

En els últims set dies, hi va haver un total de 276 persones contagiades, «una evolució molt favorable» segons ha afirmat el mateix Fernando Simón, encara que això si, tot i el descens de contagis destaca la importància de seguir mantenint la «responsabilitat individual» i les mesures de prevenció ja que «encara tenim alguna cadena de transmissió  i alguns bruts en punts molt concrets».

«Hem de seguir amb molta cura, però es van controlant», afegia. Un total de 39 persones han mort en els darrers 7 dies, tot i que matisen que hi ha certa alteració de les dades perquè hi ha morts que s'estan notificant de forma tardana i eliminant duplicats.

 

Només un 11% dels que tenen contacte amb un infectat es contagien

Pel que fa a les persones que presenten símptomes, Simón assegura que «al 85% se'lhs ha fet ja una prova PCR en atenció primària. En atenció hospitalària és de 89%». «Des del dia 11 de maig sabem que únicament l'11% dels contactes estrets dels casos identificats han desenvolupat símptomes fins a les dates», reconeixia deixant clar que poc més d'una desena part dels que tenen contacte amb un infectat s'acaben contagiant  de coronavirus.

Sens dubte, sembla que a poc a poc la  Covid-19 va perdent terreny a Espanya, És la primera vegada en mesos que les dades de contagis i morts són tan baixos, cosa que deixa de manifest que s'estan complint les normes de seguretat.