Oriol Junqueras, president d'ERC.

Denuncien una exregidora d'ERC per apropiar-se uns 22.000 euros d'un compte del partit

L'exedil va fer dues extraccions de diners, al maig i a l'agost passats

Sarau important a les files d'ERC a Sant Pere de Ribes, un municipi de 30.000 habitants situat a la comarca del Garraf. Lucrecia Ballvé, exregidora dels republicans a l'Ajuntament d'aquest poble, ha estat acusada d'apropiar-se de fins a 22.000 euros d'un compte corrent del partit. El cas deriva d'un episodi de d'enfrontaments entre companys de partit al municipi que es remunta a ja fa uns mesos.

Els dos regidors d'ERC a Sant Pere de Ribes, enfrontats

A les eleccions municipals de 2019, ERC va obtenir dos regidors a Sant Pere de Ribes, quedant a l'oposició després de la victòria per majoria absoluta del PSC. Xavier Pascual i Lucrecia Ballvé van obtenir l'acta, però des de bon començament van aflorar les males relacions entre ells, que van generar enfrontaments públics i un profund malestar al partit, que havia aconseguit ser la tercera força al municipi amb un important increment de vots respecte quatre anys enrere.

Ateses les males relacions existents, ERC va demanar a Xavier Pascual i Lucrecia Ballvé que dimitissin i deixessin pas a altres membres de la candidatura. Ballvé va obeir el mandat del partit i va plegar, però Pascual va decidir quedar-se amb l'acta. Qui va substituir Ballvé va ser l'actual regidor Jaume Torras, número 3 de la llista, decidit a quedar-se al consistori tot i que ERC pretenia que entrés una persona de més confiança del partit, Jaume Álvaro, que ocupava el número 7 de la candidatura.

Ballvé, denunciada per apropiar-se de diners de comptes del partit

Però tot plegat va molt més enllà. Pascual i Torras, els dos actuals regidors republicans, han acusat Lucrecia Ballvé d'apropiar-se de 22.000 euros d'un compte del partit. Segons el que diuen, Ballvé ve treure 10.000 euros el mateix dia de la seva dimissió, al maig; i va fer una segona extracció de 12.000 euros a l'agost, quan també va liquidar el compte corrent. Els regidors d'ERC han denunciat Ballvé i l'executiva nacional del partit també està al cas de la situació, de forma que caldrà esperar per veure com es resolen els fets.