YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La Guàrdia Urbana de Barcelona denuncia un centenar de persones per no portar mascareta en públic

Des del passat dimecres, el cos policial municipal sanciona els ciutadans que no obeeixen les mesures de seguretat

Un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona
La Guàrdia Urbana ha detingut a l'home pels presumptes abusos i agressions | Cedida

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha denunciat des de dijous passat a un centenar de persones per no portar la màscara o per portar-la mal posada, segons han informat fonts municipals a Europa Press. La policia de la ciutat ha interposat aquestes denúncies sobre la base de la mesura que va prendre la Generalitat, que obliga a portar sempre la mascareta, a pesar que es puguin mantenir les distàncies de seguretat, i que es va publicar en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) el passat 9 de juliol.

Segons va explicar el tinent d'alcalde de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle, en la comissió de Presidència, des de la publicació de la mesura, la Guàrdia Urbana va realitzar prop de 1.700 avisos diaris sobre l'ús de la màscara, però l'Ajuntament ha decidit passar de la fase de la informació a la de «advertimiento i correcció».

Més de 1.700 avisos diaris a persones 

Batlle va anunciar el passat dimecres que la Guàrdia Urbana començarà a sancionar aquelles persones que no utilitzin mascareta als carrers de la capital catalana. En el marc de la comissió de Presidència de l'Ajuntament de Barcelona, Batlle va explicar que «passem d’una fase d'informació a una fase d’advertiment i sanció, ja que hem de vetllar perquè la situació no es desbordi».

Segons va explicar el tinent d'alcalde barceloní, des que va entrar en vigor l'obligatorietat de portar mascareta a la via pública, el passat 8 de juliol, la Guàrdia Urbana de Barcelona ha realitzat prop de 1.700 avisos diaris a persones que no portaven mascareta o que no la utilitzaven correctament. Així mateix, Batlle també va revelar que des que es va decretar l'estat d'alarma, el passat mes de març, la policia barcelonina ha interposat més de 30.000 sancions, la gran majoria entre els mesos de març i maig, per incomplir el confinament.


Comentaris

envia el comentari