Pla general del carrer Besalú de Figueres amb gent passant aquest dissabte 18 de juliol de 2020

Figueres assegura que la situació generada pel coronavirus està «controlada»

Les mesures arriben com un «gerro d'aigua freda»

Agnès Lladó, l’alcaldessa del municipi de Figueres, ha assegurat que la situació sanitària a la ciutat està «controlada» i ha situat com a prioritari que els veïns redueixin els contactes socials.

L’alcaldessa ha concretat que dels  sis brots detectats a la ciutat, quatre s'han produït per contactes familiars  mentre que els altres dos responen a l'àmbit laboral. Per aquest motiu,  ha llançat un missatge adreçat directament als joves: «No els volem criminalitzar, però necessitem que compleixin les mesures de protecció».

En aquest sentit, afirma que des de l’Ajuntament s’entén que les restriccions són un «gerro d'aigua freda», però defensa que són necessàries per mantenir els contagis a ratlla. També ha afirmat que seria una decisió «irresponsable» i «descartada» tancar fronteres ara.

La situació estaria controlada, però cal seguir les mesures estipulades

«No volem generar alarmisme, però s'han d'adoptar mesures per evitar que els contagis vagin a més», ha demanat l'alcaldessa, qui remarca que l'equip de govern ja es va «avançar» a la situació impulsant restriccions tan bon punt van detectar que havien superat el llindar dels 50 casos de coronavirus  per cada 100.000 habitants.

En aquest sentit, ha recordat que la decisió de l'ajuntament va arribar dos dies abans que el Procicat ampliés les restriccions també a Figueres i Vilafant i confia que això es tradueixi en un control més ràpid de la situació.

Agnès Lladó entén que l'adopció de mesures serà un nou cop per a la ciutadania i, sobretot, per al comerç i per a l'hostaleria que esperaven l'estiu «amb candeletes». La majoria esperaven poder remuntar les pèrdues dels mesos de tancament durant l'estat d'alarma en aquestes dates, però l'alcaldessa remarca que les  restriccions són necessàries per frenar la cadena de contagis. Sense aquestes mesures, seria difícil evitar que la situació empitjori i es podrien decretar, més endavant, mesures més restrictives com podria ser, per exemple, un tancament perimetral.

«Les mesures arriben a temps», ha insistit Lladó que afegeix que el govern de Figueres «no renuncia» a la campanya de reactivació econòmica que tenien dissenyada. No obstant això, per aconseguir superar la situació «com més aviat millor», l'alcaldessa insisteix que cal complir amb les restriccions adoptades i demana tant als figuerencs com als visitants que compleixen amb la distància social, l'ús de mascareta i la higiene de mans.

Finalment, ha instat els veïns a reduir els contactes socials perquè han detectat que és aquí on es produeixen més contagis. A la ciutat s'han detectat sis brots que afecten unes 90 persones. D'aquests focus, quatre són per contagis en l'àmbit familiar i dos en el laboral. «Sabem que és estiu i que tothom té ganes de fer sopars amb amics, festes d'aniversari o reunions familiars, però hem de demanar que es redueixin», ha afirmat Lladó.