En només set dies, la comarca de l'Alt Empordà ha multiplicat per onze el seu nombre de casos positius en coronavirus. Encara que feia setmanes que no es diagnosticaven casos amb proves PCR a la comarca, la situació s'ha capgirat totalment: 57 nous casos s'han detectat, dels quals 39 són només a Figueres.
Segons publica el 'Diari de Girona', la comarca ara té un total de quatre brots actius, amb un total de setze infectats. D'altra banda, el Gironès també ha registrat nous positius: de sis positius, ha passat a tenir-ne 27.
Girona i Figueres, les més afectades
Encara que els casos s'hagin donat arreu del territori gironí, les ciutats més afectades fins al moment són Girona i Figueres. A la capital de la província, en una setmana els casos s'han multiplicat gairebé per cinc: de sols 4 casos a un total de 18.
Pel que fa a Olot, es manté amb una xifra de 13 casos, igual a la setmana anterior. Són bones notícies per la comarca de la Garrotxa, la qual ja fa un mes que no supera els vint contagis per setmana.
Lloret de Mar ha estat un altre dels municipis que ha patit els repunts: ha registrat un total de 10 casos nous en els últims set dies. En el cas d'aquesta localitat, feia un mes que no es registraven més de cinc casos setmanals.
La situació era «la que esperàvem»
Tal com explica el mitjà digital ja citat, el president del Col·legi de Metges de Girona, Josep Vilaplana, va declarar al 'Diari de Girona' que la situació sanitària de la regió és «la que esperàvem» en les dates que ens trobem, i qualifica de «petits» els brots que s'han detectat.
Tot i això, remarca la importància de mantenir un bon control dels brots. «Ens preocupa que d'aquí a uns dies vagin a més si no hi ha un control adequat dels contactes quan els brots siguin més grans». És per aquest motiu que «S'ha de fer un control exhaustiu dels casos petits, i per això necessitem metges, infermers i rastrejadors que controlin cada cas, i ara per ara falten mans per controlar tots aquests brots a tot Catalunya, tant els grossos com els petits fins que no arribi una vacuna».
Figueres posa treballadors a disposició de Salut per anticipar-se a la saturació dels rebrots
De fet, l'Ajuntament de Figueres va posar a disposició de Salut una vintena de treballadors municipals per fer tasques de suport en el rastreig de possibles rebrots de Covid-19. L'alcaldessa, Agnès Lladó, remarcava el passat dimarts que «el dia d'avui no n'hi ha cap positiu» a la ciutat però exposa que el consistori busca «anticipar-se» i tenir a punt el protocol d'actuació en cas que augmentessin els contagis.
«Som una ciutat que no ha tingut una especial incidència de Covid-19 i volem que continuï així, creiem que hem de destinar més esforços a anticipar-nos per poder controlar qualsevol situació», ha apuntat Lladó. A banda d'aquesta mesura, l'ajuntament també engega una campanya de conscienciació amb díptics i tòtems informatius per recordar les mesures de seguretat.