El Govern de Torra es planteja endurir les mesures de seguretat a l'Alt Empordà

Els brots de coronavirus preocupen l'Executiu català

Una treballadora d'un CAP prenent la temperatura a dues persones
Un treballador de l'empresa de neteja municipal de Figueres ha donat positiu en les proves PCR | ACN

Els brots de coronavirus a l'Alt Empordà han provocat que el Govern català, presidit per Quim Torra, valori endurir les mesures per frenar els contagis. I és que la comarca va confirmar durant la setmana passada 57 positius, el que signifiquen 11 vegades més casos positius que l'anterior, és a dir ara fa dues setmanes. A Figueres, de fet, s'hi van confirmar 39 dels positius registrats entre els 7 dies, del 6 al 12 de juliol.

El Departament de Salut va confirmar a 'El Diari de Girona' que la comarca té quatre brots actius amb 16 persones infectades, fet que, tal com va admetre la consellera Meritxell Budó, preocupa el Govern. Així, Budó va remarcar que fer passos enrere podrà permetre «aturar la propagació del virus i els brots que apareixen».

Contagi a Figueres en l'empresa municipal de neteja

Tanmateix, la consellera no va concretar quines serien les normes i recomanacions a seguir; tan sols va indicar: «estem acabant d'analitzar les dades per veure quina és la fotografia d'ara, pel que fa a brots i presència del virus en les diferents regions, i a partir d'aquí prendre decisions». Per al moment, els contagis augmenten. Tant és així que un treballador de la societat Fisersa-Ecoserveis, l'empresa que s'encarrega de la neteja viària de Figueres i la recollida d'escombraries, va donar positiu ahir en Covid-19. La companyia va iniciar ahir el protocol de seguretat en conèixer el cas del treballador i, a més, han decidit fer proves PCR a tota la plantilla per descartar més casos.

El treballador treballa en el torn nocturn en equips de dues persones, per la qual cosa el seu company de feina també ha hagut de fer quarantena i està a l'espera de rebre els resultats de les proves PCR que faran a tota la plantilla. La resta de treballadors, però, no han estat aïllats encara, ja que en teoria no haurien estat en contacte amb el primer contagiat. Ara per ara, es tracta d'un únic cas i, per tant, no es pot parlar de brot.


Comentaris

envia el comentari