YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Illa contempla aplicar novament l'estat d'alarma

El ministre de Sanitat ho ha reconegut aquest divendres en declaracions a Onda Cero

Foto de el ministre de Sanitat, Salvador Illa, a la comissió parlamentària de reconstrucció
El ministre de Sanitat, Salvador Illa, reconeix que es podria aplicar de nou l'estat d'alarma | Catalunya Diari

La situació torna a complicar-se a Espanya. Així ho reconeix ja obertament el ministre de Sanitat, Salvador Illa . En declaracions a Onda Cero a primera hora del matí d'aquest divendres, 17 de juliol, Illa ha afirmat que el govern d'Espanya manté una «preocupació profunda» pels més de 150 brots que estan actius actualment a tot el territori estatal, tot i que ha assenyalat quins són els focus que més els preocupen: els d'Aragó i Catalunya, especialment els d'algunes zones de Barcelona.

El ministre Illa no descarta que es pugui aplicar de nou l'estat d'alarma

Si bé és cert que la majoria dels brots actius actualment estan controlats, aquestes dues excepcions —Aragó i Catalunya— motiven aquesta preocupació per part de l'executiu de Pedro Sánchez . Dades en mà, aquest dijous les dues comunitats registraven 408 dels 580 contagis notificats a tot Espanya, una mostra que els brots no estan controlats i que hi ha transmissió comunitària.

Davant d'aquesta situació exposada per Illa, el ministre ha estat molt clar. «Si veiem que els brots escapen al control de les comunitats autònomes o cal limitar algun dret fonamental, actuaríem», ha reconegut, obrint la porta així, de forma molt clara, a una nova aplicació de l'estat d'alarma. Illa ha subratllat que «no estem en aquest escenari», però també ha admès que «ja no descartem res».

En el cas que el descontrol dels contagis creixés, l'Estat ajudaria a les comunitats autònomes en les seves actuacions en matèria de salut pública, segons el ministre i, en cas que aquestes actuacions no funcionessin, llavors sí que es podria aplicar l'estat d'alarma. «No ho visualitzo per ara, però sí, podríem arribar», ha matisat Illa.

Preocupació per la situació, sobretot a Aragó i Catalunya

Hi ha preocupació pels brots a Aragó i Catalunya. A la primera, sembla que els contagis i el seu focus principal s'estan desplaçant cap a la capital, Saragossa, que és, al seu torn, la ciutat més poblada i amb més moviment de persones d'Aragó. Una cosa semblant passa a Catalunya, on els focus més preocupants se situen en les dues ciutats més poblades, Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat, a més de Lleida i els pobles del voltant.


Comentaris

envia el comentari