Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una cambrera netejant una taula buida a la terrassa d'un local a Tortosa

El departament d'Empresa de la Generalitat vol reobrir bars i restaurants si s'aplica el toc de queda

Aposta per un model similar al francès
Una cambrera netejant una taula buida a la terrassa d'un local a Tortosa
Tremosa aposta per un model similar al francès Cedida

El conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, aposta obertament perquè s'autoritzi la reobertura de bars i restaurants si, finalment, s'aplica el toc de queda. La mesura, que ha traslladat en nom dels membres de Junts per Catalunya al Govern, vol compensar les pèrdues que acumula el sector arran del tancament en vigor fa una setmana.

Argumenta que la majoria dels contagis es produeixen «a la nit», quan es relaxen les mesures de seguretat durant les trobades socials, i aposta per un model similar al francès, amb toc de queda i obertura d'establiments fins a les 21.00 hores de la nit. Tremosa ha demanat als membres d'ERC a l'executiu que valorin l'aprovació de la proposta, tal com van donar suport a l'exempció de la taxa turística.

 

Discrepàncies sobre les mesures que cal prendre a Catalunya

Segons explica 'La Vanguardia', estan sorgint discrepàncies entre la consellera de Salut, Alba Vergés, i els responsables de Salut Pública sobre les mesures que cal aplicar per frenar la segona onada de coronavirus. La baixa per coronavirus del doctor Josep Maria Argimón ha provocat que en els darrers dies les topades vagin a més.

Salut Pública defensa que s'adoptin mesures més dràstiques de manera conjunta amb el Ministeri de Sanitat mentre que Salut es reticent i aposta per dictar el mateix departament que cal fer en cada moment. Per exemple, Salut Pública és partidària de l'aplicació del toc de queda mentre que el departament de Salut creu que la mesura «sona massa a altres temps» i no la veuen amb bons ulls. Tot plegat, en un moment on s'està vivint una situació crítica amb milers de contagis cada dia i nombroses defuncions.

De fet, la consellera Vergés explicava aquest matí en una entrevista a 'RAC1' que el gruix de la mobilitat a Catalunya no es produeix de nit, restant així importància a la mesura del toc de queda de la qual és tan partidària Salut Pública. Al Consell Interterritorial de Salut d'aquest dijous, de fet, la conselleria catalana va posar bastons a les rodes a la presa de la mesura reclamant un informe jurídic sobre l'instrument legal mitjançant el qual es podria aplicar el toc de queda.