Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una cortina d'aigua a la ciutat de Barcelona

Desactiven el pla Inuncat pel episodis de pluja, però mantenen la fase de prealerta

Durant el temporal es van rebre fins a 341 trucades al 112

Aquest dijous, Catalunya va viure un temporal de fortes pluges, que van ser més destacades en algunes zones com ara el Camp de Tarragona. Aquestes precipitacions van obligar al Procicat a activar el pla Inuncat durant tota la jornada.

No ha estat fins a última hora del mateix dijous, concretament als volts de tres quarts d'onze de la nit, que el pla Inuncat ha estat desactivat. Aquesta desactivació s'ha produït una vegada finalitzada la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de pluges intenses.

Amb tot, Protecció Civil ha mantingut activada la fase de Prealerta del pla, pels cabals encara creixents al Llobregat i al Segre. Segons l'Agència Catalana de l'Aigua, aquesta tendència es mantindrà unes hores.

En especial a la capçalera del Llobregat, podria assolir cabals importants i mereixedors d'avís. Al pas per Guardiola de Berguedà, per exemple, presenta un cabal de 60 metres cúbics per segon amb tendència creixent.

Pel que fa a la conca de l'Ebre el cabal més important en aquests moments. Encara en tendència creixent es troba a Isòvol a la part alta del riu Segre on se superen els 72 metres cúbics per segon.

A Alcanar, a la comarca del Montsià, s'han registrat 47,5 litres per metre quadrat. A Vinyols i els Arcs, a la comarca del Baix Camp, se n'han registrat 47,2 i a Camarasa (Noguera), 44,2. Aquests són els municipis que han registrat les precipitacions més altes de l'episodi.

Diverses incidències, amb més de 300 trucades al 112

Pel que fa a les incidències, el 112 ha rebut 341 trucades relacionades amb l'episodi. Aquestes s'han produït principalment al Baix Camp (41,55%), a la Cerdanya (18,92%) i al Berguedà (12,16%), principalment entre les tres i les sis de la tarda.

Els Bombers de la Generalitat han treballat en un total de 282 avisos arreu de Catalunya relacionats amb la tempesta, amb especial incidència en inundacions. Per regions, els avisos s'han distribuït en 98 a la Regió d'Emergències Centre. També n'hi ha hagut 95 a Tarragona, 33 a Lleida, 24 a Terres de l’Ebre, 12 a la Metropolitana Sud i 7 a la regió de Girona.

Pots consultar la previsió meteorològica per aquest cap de setmana a Catalunya aquí.