Esportistes de la delegació olímpica d'Uganda a l'aeroport

Desapareix un atleta olímpic just abans de començar els Jocs del Japó

Salten les alarmes al país nipó. Des de la passada nit que no se sap res de l'aixecador de pes ugandès Julius Ssekitoleko

Julius Ssekitoleko, un atleta de l'expedició de l'equip olímpic d'Uganda desplaçat al Japó, ha desaparegut en les últimes hores. L'esportista es trobava entrenant en una ciutat de l'oest de país nipó a escassos dies que comencin els Jocs de Tòquio. La seva impactant situació ha estat confirmada aquest divendres, 16 de juliol, a l'Agència EFE per les autoritats locals.

A tan sols set dies de la cerimònia inaugural dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020, hi ha moltes incògnites. I aquesta preocupant notícia ha fet saltar les alarmes en l'equip ugandès. Ssekitoleko entrenava en solitari després de desplaçar-se al Japó uns dies abans al costat de la resta de l'equip africà.

Dins de l'expedició olímpica d'Uganda creix el nerviosisme davant una notícia que ha agafat amb el peu canviat a tots. No és estrany que, en cas de no aparèixer, el rendiment dels ugandesos sigui inferior a què podrien donar sense patir aquest revés.

L'aixecador de pes no es va presentar aquest divendres a lliurar el test de Covid-19

El jove atleta, de tan sols 20 anys, estava davant la seva primera cita olímpica. Ara, a pocs dies perquè aquests comencin, tot al voltant de la seva figura és un misteri. A dia d'avui, els seus companys no saben si la desaparició és voluntària o no. Fins ara, l'única informació provinent del seu equip és que l'havien vist hores abans de la seva desaparició.

Els treballadors de la localitat d'Izumisano, a la prefectura d'Osaka (zona oest), van notar l'absència de l'aixecador de pes Julius Ssekitoleko. El cas és que el jove no es va presentar aquest divendres a lliurar el test diari de Covid-19 que requereix l'organització japonesa. En aquest lloc, la delegació africana té allotjament i zones d'entrenament de cara a l'inici de la competició.

Quan els seus companys van anar a buscar-lo a la seva habitació, l'atleta ja no es trobava a l'interior d'aquesta. «A les 12.20 hores truquem a la policia i els funcionaris disponibles han anat a buscar-ho, però segueix desaparegut», va dir per telèfon l'encarregat de temes olímpics de l'ajuntament.

L'ugandès es trobava a l'habitació la nit anterior, segons els seus companys

L'aixecador de pes és un dels nou atletes de l'equip africà que va estar en aïllament. La raó, la detecció de dos positius per Covid-19 a la seva arribada al país el passat 19 de juny. A més, el desaparegut seguia passant els tests diaris fixats en la normativa anticovid de 'Tòquio 2020'.

«El resultat de tots els tests fins ara han estat negatius». Així es va referir el funcionari nipó sobre les proves a què s'han sotmès tots i cada un dels integrants del conjunt ugandès.

Així, el més estrany de tot aquest cas és que el jove aixecador de pesos no va acudir a la seva cita diària per lliurar el test corresponent. La inquietud és màxima en el seu equip i encara més amb el complicat context en el qual gira aquesta competició esportiva tan especial per a tots.

Els esportistes de l'esdeveniment no poden desplaçar-se a altres llocs sense justificació

La dura normativa creada per a la celebració dels 'Jocs bombolla' de la ciutat nipona en plena pandèmia prohibeix el següent. Els esportistes o altres participants de l'esdeveniment no poden desplaçar-se a cap lloc que no sigui el seu hotel de concentració.

Al seu torn, tampoc poden allunyar-se del seu lloc d'entrenament o localitzacions prèviament aprovades per l'organització. Saltar-se aquesta mesura podria comportar tota mena de sancions per a l'equip que infringeixi aquesta norma del Comitè Olímpic Internacional (COI).