La desaparició dels peatges de l’AP-7 i l’AP-2, cada cop més a prop

El ministeri de Transport ja està posant fil a l'agulla

Operaris treballant en un peatge de l'AP-7
Els trams de l'AP-7 i l'AP-2 seran gratuïts a partir del setembre del 2021 | Catalunya Diari

Està previst que a finals d’agost del 2021 les autopistes AP-7 i AP-2 que gestiona Abertis a Catalunya deixin de tenir peatges. L'expiració de les concessions permetrà que el govern espanyol tingui el control d’aquestes vies i des del ministeri de Transport ja s’ha començat a posar fil a l’agulla sobre les opcions que hi ha de cara el futur.

Segons explica El Periódico, José Luis Ábalos ha formalitzat un contracte per valor de 538.466 euros amb l’objectiu de realitzar un estudi de trànsit i mobilitat dels trams afectats dels peatges que s’alliberaran. Concretament, el de l’AP-7 entre Tarragona i La Jonquera i l’AP-2 entre Saragossa i El Vendrell. Això significaria alliberar de pagaments gairebé la totalitat del corredor del mediterrani i s’ampliaria la mobilitat gratuïta en bona part del l’eix Madrid-Barcelona.

L’objectiu de l’estudi

L’estudi porta com a títol ‘Estudio previo sobre distribución de demanda de tráfico tras supresión de peaje en AP-2 Zaragoza-El Vendrell y AP-7 Tarragona-La Jonquera y necesidad de actuaciones en la Red de Carreteras del Estado’ i té com a objectiu concretar les solucions més adequades per a les obres i actuacions que s’han de dur a terme per «acomodar la demanda després de la prevista redistribució dels trànsits una vegada s’aixequin els peatges». El document haurà d’incloure propostes sobre la remodelació dels enllaços viaris existents o si s’han de planificar de nous entre altres coses.


Comentaris

envia el comentari