ÚLTIMA HORA

🚨 Carme Forcadell i Dolors Bassa, obligades a tornar avui mateix a la presó

Descobreixen el fàrmac que podria convertir la Covid-19 en un refredat comú

Els experts l'han descobert gràcies als medicaments que usen les persones amb alts nivells de sucre

Experts descobreixen un possible medicament contra el coronavirus | unsplash

  

Els investigadors de la Universitat Hebrea, a Israel, i del Centre Mèdic Mount Sinai de Nova York, als Estats Units, han descobert que el medicament fenofibrat podria inhibir la capacitat de reproducció de Covid-19 en les cèl·lules pulmonars, provocant així, que el virus esdevingui un refredat comú. Això vindria donat perquè s'ha observat que aquest fàrmac és eficaç per tractar el teixit humà que està infectat i de reduir notablement els efectes nocius que provoca el coronavirus.

«En comprendre com el SARS-CoV-2 controla el nostre metabolisme, podem recuperar el control de virus i privar-dels mateixos recursos que necessita per sobreviure», han manifestat els investigadors. A més, aquest descobriment explicaria els motius pels quals les persones amb nivells alts de sucre en la sang i colesterol tenen un risc més alt de desenvolupar el virus.

Va ser a través d'aquesta troballa quan els investigadors van començar a analitzar els medicaments aprovats per l'Administració d'Aliments i Medicaments dels Estats Units (FDA) que podien intervenir en la capacitat de reproducció del Covid-19. Els experts van descobrir llavors que el fàrmac de reducció de colesterol va desenvolupar uns resultats molt esperançadors. En la investigació van detectar que en aconseguir que les cèl·lules pulmonars cremin més greix, el fenofibrat trenca el control que té el coronavirus sobre aquestes cèl·lules i impedeixen la seva reproducció.

Sense anar més lluny, en tan sols cinc dies de tractament sobre els teixits de laboratori, va desaparèixer gairebé íntegrament el virus. No obstant això, encara ha de testar a través d'assajos clínics en humans l'eficiència d'aquesta investigació. Els virus són paràsits que no té la capacitat de reproduir-se per si mateixos, de manera que cal que emprenguin el control de les cèl·lules per exercir aquesta tasca. És per aquest motiu que si es pot recuperar aquest control, la propagació de la Covid-19 en el nostre propi organisme serà pràcticament inexistent.

La troballa suposaria un abans i un després del coronavirus

«Si els nostres estudis clínics confirmen les nostres troballes, aquest curs de tractament podria convertir Covid-19 en res pitjor que un refredat comú». Si bé és cert que hi ha molts estudis i investigacions a escala internacional per al desenvolupament de la vacuna contra el virus, aquesta només podria protegir les persones durant un temps determinat. És per això que cal aconseguir un fàrmac que sigui capaç de bloquejar el seu funcionament i no només neutralitzar-lo. «Si els nostres estudis clínics confirmen les nostres troballes, aquest curs de tractament podria convertir Covid-19 en res pitjor que un refredat comú».

  

  


Comentaris

envia el comentari